Un roman din Anglia a fost desfigurat cu acid de iubita lui cand dormea. Politistii au fost ingroziti de cruzimea atacului

Ultima actualizare: 25-03-2017 07:49
atac acid

Katie Leong, o britanica in varsta de 52 de ani, a fost condamnata la inchisoare pe viata dupa ce si-a desfigurat iubitul originar din Romania.

Daniel Rotariu, in varsta de 31 de ani, originar din localitatea Dumbravita (judetul Timis) a suferit arsuri grave pe o treime din suprafata corpului si si-a pierdut vederea dupa ce a fost atacat cu acid de iubita sa britanica. Tragedia a avut loc in locuinta lor din Turner Road, Leicester. in luna iulie a anului trecut, dar abia acum cazul a devenit public.

Chiar Daniel a cumparat acidul sulfuric cu o concentratie de 96%, crezand ca iubita sa il va folosi pentru a curata bijuteriile. In ziua fatidica, cei doi s-au certat incontinuu iar romanul s-a culcat in jurul orei 8 – insa noaptea s-a trezit din cauza unei puternice senzatii de arsura. A mai apucat sa vada o silueta inainte de a-si pierde definitiv vederea.

Motivul gestului femeii ar fi gelozia, chiar daca barbatul a facut multe lucruri pentru a-i demonstra iubirea. Femeia l-ar fi pus pe Daniel sa isi faca un tatuaj pentru a-si arata afectiunea - dar el nu s-a conformat. El si-ar fi dezinstalat insa Facebook de pe telefon la cererea lui Leong, potrivit Leicester Mercury

In urma procesului, juriul a decis ca Leong (foto jos) este responsabila pentru groaznica fapta, ea fiind condamnata la inchisoare pe viata. Femeia a incercat sa arunce vina pe fostul ei iubit, Mark Cummings, care se afla in casa in momentul atacului, ascuzandu-se chiar in camera lui Leong.

Juratii l-au declarat insa nevinovat dupa ce procurorul de caz a demonstrat ca femeia “a planuit si a relizat atacului cu scopul de a ucide”. Acuzarea sustine ca Leong avea o adevarata obsesie pentru atacurile cu acid si cumparase inclusiv o carte pe acest subiect.

Politistii care au anchetat cazul spun ca au fost impresionati de rezistenta romanului si ca nu le-a venit sa creada ca acesta a supravietuit atacului. “E greu de descris cat de oribil si de brutal a fost atacul”, a declarat pentru Mirror inspectorul sef Rich Ward, care a condus ancheta. “E greu de acceptat si cat de putin i-a pasat ei de ce se intampla cu victima de atunci si pana acum”.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO