Un roman a fost ucis si un altul grav ranit, intr-un accident de munca in nordul Italiei. Carabinierii ancheteaza tragedia

Ultima actualizare: 06-06-2017 07:12

Un funicular plin cu lemne s-a prabusit peste doi muncitori forestieri romani.

Un roman a fost ucis si altul grav ranit in urma caderii unui funicular plin cu lemne, in nordul Italiei. Cei doi lucrau ca muncitori forestieri pentru o firma elvetiana, in Val Grosina, (regiunea italiana Alta Valtellina). Atunci cand a avut loc tragedia, taiau copaci intr- o padure, la o altitudine de circa 1.800 de metri.

Potrivit Corriere della Sera, accidentul a avut loc in seara zilei de 1 iunie, in jurul orei locale 19:00, cand cablul funicularului utilizat la transportul de leme s-a rupt, iar cabina a cazut. Nu e clar inca daca cei doi romani au fost loviti de cablu sau de funicularul propriu-zis. Unul dintre ei, in varsta de 42 de ani, a murit pe loc, in vreme ce prietenul sau, cu un an mai in varsta, a fost gasit grav ranit de paramedici. Omul a fost transportat de urgenta cu elicopterul la spitalul din Sondalo.

Autoritatile italiene investigheaza motivele pentru care cablul s-a rupt, prima ipoteza fiind ca funicularul a fost utilizat excesiv. Cei doi romani lucrau legal si se pare ca si-ar fi luat toate masurile de siguranta. In ultimii 50 de ani, 1.500 de oameni si-au pierdut viata in regiunea Valtellina in accidente de munca.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO