Un profesor susține că femeile care poartă blugi vor naște copii transgender

05-04-2018 21:19


Rajith Kumar

Un profesor de botanică controversat susține că femeile care poartă blugi și tricouri vor da naștere unor copii transgender fiindcă se îmbracă exact ca niște bărbați.

Profesorul Rajith Kumar, care susține mai multe cursuri la Universitatea sanscrită Sree Sankaracharya din statul indian Kerala, a făcut remarcile controveraste în fața a zeci de studenți, potrivit The Times of India.

De asemenea, Rajit Kumar a mai adăugat că bebelușii cu autism sau cu paralizie cerebrală sau născut astfel pentru că părinții lor sunt persoane cu un caracter îndoielnic.

În urma acestor declarații jignitoare, profesorul se confruntă cu numeroase probleme legale din partea autorităților din Kerala. În ciuda acestora, Rajit Kumar nu a vrut să-și retragă afirmațiile și nici nu și-a cerut scuze pentru remarcile sale.

Ministrul Sănătății, K. K. Shailaja, a declarat că astfel de afirmații nu fac decât să răspândească superstiții care pun în pericol modernizarea statului.

În 2014, magistrații Instanţa Supremă din India a recunoscut drepturile persoanelor transgender ca drepturi ale omului, permițându-le, astfel, cetăţenilor care se identifică drept transgender să opteze pentru această opţiune şi pe documentele oficiale.

Sursa: Times of India

VIDEO PROTVPLUS.RO