Un primar condamnat pentru viol conduce orașul mai departe din celulă. Cum comunică cu reprezentanții Consiliului Local

Dată publicare: 24-04-2021 15:47
Dată actualizare: 24-04-2021 15:52


Un primar condamnat pentru viol conduce orașul mai departe din celulă. Cum comunică cu reprezentanții Consiliului Local

Un primar închis pentru viol își conduce mai departe orașul din celulă. Fost ministru din cabinetul Sarkozy, Georges Tron dă instrucțiuni Consiliului Local prin scrisori.

 

Tron a fost închis în februarie pentru că a violat o subordonată, dar se declară nevinovat și a exercitat deja o cale de atac extraordinară la instanța supremă din Franța. El conduce de după gratii Primăria Draveil, o mică localitate din sudul Parisului, pentru că a refuzat să se retragă în urma condamnării penale.

Acest lucru a dus la ample critici din partea organizațiilor feministe și proteste de stradă, relatează publicația „The Guardian”

Primarul în vârstă de 63 de ani a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare, dintre care doi ani cu suspendare, instanța invocând „constrângerea morală” pe care o deținea asupra subordonatei.

Din celula sa de închisoare, primarul condamnat pentru viol conduce în continuare orașul cu o populație de 30.000 de oameni, comunicând cu echipa sa prin scrisori și descriind încarcerarea sa pur și simplu ca un „impediment”.

La ședința consiliului municipal din această săptămână, echipa primarului a citit cu voce tare o scrisoare trimisă din celula sa cu instrucțiuni despre bugetul orașului. Acest lucru a provocat furia din partea politicienilor din opoziție.

Gabrielle Boeri-Charles, din grupul de opoziție Tranziție democratică, ecologică și socială, a declarat că Tron nu mai are „autoritatea morală” pentru a conduce orașul.

O petiție online a grupurilor feministe Osez le Féminisme și Asociația europeană împotriva violenței împotriva femeilor la locul de muncă (AVFT) solicită guvernului să emită un decret pentru demiterea lui Tron. Este „de neconceput” ca un violator condamnat și încarcerat să rămână la conducerea forțelor de poliție locale și a orașului, au precizat reprezentanții ONG-urilor.

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO