Un preot a fost reţinut după ce a accidentat mortal un pieton. Cât băuse înainte

Dată publicare: 13-11-2017 11:41
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Un preot din Galați a fost reținut de autorități, acuzat că a omorât cu mașina un pieton, apoi a fugit de la locul accidentului.

Preotul, în vârstă de 44 de ani, a fost găsit câteva ore mai târziu, iar când a fost testat de polițiști a reieșit că se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Localnicii povestesc că preotul plecase de la o petrecere din comună Schela unde consumase băuturi alcoolice și că abia se mai putea ține pe picioare.

În fața unui magazin din centrul localității l-a lovit în plin cu mașina pe un bărbat de 49 de ani, care a murit pe loc. Preotul a încercat însă să scape și a fugit, spun anchetatorii.

Cursa lui a continuat până la ieșirea din sat unde a intrat cu autoturismul într-un cap de pod. Mașina a fost abandonată la aproximativ zece kilometri depărtare, într-un șanț.

Polițiștii l-au găsit în final pe sofer și l-au dus la audieri, apoi l-au reținut pentru 24 de ore. Preotul este acuzat de conducere sub influența alcoolului, fugă de la locul accidentului și ucidere din culpă.

Polițiștii au confirmat faptul că preotul Dănuț Hohota din comuna Schela din județul Galați era băut în momentul în care a fost găsit de anchetatori. A avut însă puterea de a fugi cu mașina, după ce l-a lovit mortal pe pietonul de 49 de ani.

Emilia Ifrim, mama victimei: "Când m-am dus acolo, băiatul meu era mort, în mijlocul șoselei. Omul care a făcut accident, părintele, era fugit cu mașina. S-a dus polițaii și copiii mei după el. Pe el nu l-au găsit, au găsit numai mașină acolo."

Crina Dragu, purtător de cuvânt al IPJ Galați: "După impact, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind ulterior depistat, în extravilanul localități Pechea. Fiind testat cu aparatul, a fost înregistrată o valoare de 1,34 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat."

Oamenii din sat spun că preotul obișnuia să bea destul de mult. Arhiepiscopia Dunării de Jos a anunțat printr-un comunicat că preotul, tata a patru copii, a fost suspendat din funcție pe perioada cercetărilor, iar Biserica va sprijini moral și financiar familia îndoliată.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO