Un polițist a fost găsit împușcat în penitenciarul Arad. Procurorii cred că s-a sinucis

Ultima actualizare: 20-10-2019 19:40

Incident socant la penitenciarul din Arad, unde un agent a fost descoperit impuscat, cu arma din dotare.

Cel mai probabil s-a sinucis, arată primele date, iar colegii bărbatului de 46 de ani nu s-ar fi asteptat la asa ceva. "Era un profesionist, un om bun care nu avea probleme deosebite", spun cei care l-au cunoscut.

Se gândesc inclusiv la munca istovitoare pe care o depun, la amenințările și teroarea psihică la care ar recurge des deținuții periculoși.

Era aproape 4 dimineaţa când unul dintre colegii bărbatului, agent operativ de pază, l-a văzut pe camerele de supraveghere întins pe jos şi şi-a dat seama că s-a întâmplat o nenorocire.

Şi aşa a fost, pentru că bărbatul a fost găsit cu o plagă împuşcată, în zona capului, iar alături de el arma din dotare.

Președinte FNSP: "Sigur a fost o sinucidere. A fost şocant pentru colegi, nu se aşteptau la aşa ceva, nu a dat niciun semn."

George Pleșca, ISU Arad: "A fost dislocat un echipaj SMURD la penitenciarul Arad. Echipajul a ajuns la ora 4 şi 16 minute şi la 4 şi 20 fiind declarat decesul echipajul SMURD găsind acolo o persoană pentru care nu s-a mai putut face nimic."

Ramona Pauleanu: "Reprezentanţii administraţiei naţionale a penitenciarelor ne-au mai transmis că o anchetă va stabili cu exactitate ce s-a întâmplat acolo. Dacă a fost vorba cumva de un accident sau de o sinucidere, gest extrem la care recurg, din păcate, tot mai mulţi oameni în uniformă. Sunt zeci de astfel de cazuri de poliţişti sau jandarmi care şi-au pus capăt zilelor cu arma din dotare, înregistrate în ultimii ani, ultimul în urmă cu doar o săptămână, la Caracal."

Şi la fel cum se întâmplă la orice nenorocire de acest fel, prima dată este verificată existenţa unei testări psihologice. În acest caz, poliţistul angajat în sistemul penitenciar de 20 de ani şi tată a trei copiii, susţinuse şi trecuse ultima testare psihologică. Dar asta se întâmplă acum aproape un an. Între timp, spun cei care lucrează într-un astfel de mediu, problemele personale dar şi cele profesionale pot forma un amestesc expoloziv.

Președinte FNSP: "Se lucrează mult, ture suplimentare. Sunt ameninţări din partea deţinuţilor, cum se întâmplă cam peste tot."

Şi cu o intenstitate şi mai mare în penitenciarele de maximă siguranţă, cum este şi cel de la Arad, unde ajung cei mai periculoşi indivizi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO