Un pensionar din judeţul Neamţ, arestat preventiv pentru că ar fi violat fetiţa unor vecini

Ultima actualizare: 11-11-2020 17:51

La vârsta la care ar putea să aibă grijă de nepoţi, un pensionar din judeţul Neamţ este arestat preventiv pentru că ar fi violat fetiţa unor vecini.

Copila are zece ani şi ar fi fost abuzată de mai multe ori în casa individului, unde era ademenită cu tot felul de promisiuni - spun anchetatorii. Victima a intrat acum într-un program de consiliere psihologică.

Pe uliţele satului din comună se vorbeşte numai despre faptele de care este învinuit bărbatul. Până acum, localnicii îl considerau om gospodar şi la locul lui. Scandalizaţi de cele întâmplate, nu pot găsi vreo explicaţie pentru comportamentul suspectului.

Suspiciunile au apărut la sfârşitul lunii septembrie, când oamenii au auzit-o pe copilă povestind prin sat ceea ce păţise. Aşa au aflat şi părinţi fetei, care au anunţat autorităţile. Un psiholog a stat de vorbă cu fata, care a mărturisit coşmarul prin care trecuse. Pentru că la început nu au existat dovezi, iar bărbatul a negat totul, ancheta a înaintat cu greutate.

Magda Vasilache, DGASPC Neamţ: „Cazul fetiţei în vârstă de 10 ani se află în atenţia colegilor noştri de la serviciul abuzuri. Copila a fost inclusă într-un program de consigliere psihologică”.

Anchetatorii spun că bărbatul ar fi profitat de faptul că fata vine dintr-o familie săracă. Ar fi ademenit-o cu bani, ca să o aducă în casa lui, unde se petreceau abuzurile.

Iniţial, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar acum a fost arestat preventiv pentru viol.

Vecină: „De ce şi-a bătut joc de faţă? El are 62 de ani. Nesimţire curată, asta este. Cum să faci aşa ceva? De ar sta 10 ani, poate şi mai mult, în puşcărie”.

Fetiţa primeşte acum consiliere psihologică şi a rămas în familie. Psihologii spun că o astfel de traumă severă poate marca pentru toată viaţa un copil.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO