Un grădinar din Toronto a recunoscut că a omorât opt bărbați homosexuali

Ultimul update: Marti 29 Ianuarie 2019 22:28
Data publicarii: Marti 29 Ianuarie 2019 21:50
Categorie: Şocant
McArthur

Un grădinar din Toronto, acuzat de uciderea a opt bărbați homosexuali, dispăruți între 2010 și 2017, a pledat vinovat. În 2018 el a fost arestat, relatează BBC.

Bruce McArthur, în vârstă de 67 de ani, a fost arestat, după ce doi bărbați au murit, iar ulterior, alte șase persoane au fost date dispărute.

Polițiștii au rămas șocați atunci când au descoperit mai multe rămășițe din corpurile victimelor în ghivecele de plante, pe proprietăți unde el lucra ca grădinar, iar alte cadavre au fost găsite într-o râpă din apropiere.

Din cauza gravității faptelor sale, Bruce McArthur nu va putea cere eliberarea din penitenciar până la vârsta de 91 de ani. Autoritățile trebuie să decidă acum dacă vinovatul va primi o condamnare pe viață sau dacă va executa simultan pedepsele primite pentru cele opt crime.

Procurorul Michael Cantlon a spus că McArthur și-a fotografiat victimele înainte să le îngroape, ba chiar, de la unii a păstrat și câteva bijuterii. De asemenea, autoritățile au declarat că în camera bărbatului au găsit seringi, mănuși chirurgicale, o frânghie și un cordon negru, pe care le-a folosit atunci când i-a ucis pe cei opt bărbați. Se pare că, unele dintre victime au fost ucise în timpul unui atac sexual sau în timp ce erau sechestrate.

Majoritatea bărbaților ucisi proveneau sau aveau legături cu cartierul Gay Village din Toronto. Mulți dintre ei erau imigranți din Asia de Sud sau din Orientul Mijlociu.

În sala de judecată, McArthur și-a făcut apariția într-un pulover de culoare neagră și a vorbit în fața familiilor victimelor, dar și în fața instanței, despre uciderea celor opt bărbați.

După ce ani de zile în care s-a zvonit că în cartierul Gay Village din Toronto ar fi un ucigaș, acum cei care locuiesc acolo răsuflă ușurați, însă sunt sfâșiați de durerea provocată de McArthur. De asemenea, membrii comunității LGBT din Toronto au criticat poliția locală, spunând că nu și-au luat în serios meseria cu privire la cei opt bărbați dispăruți.

Skandaraj Navaratnam, în vârstă de 40 de ani, a dispărut în weekendul Zilei Muncii în 2010, Abdulbasir Faizi, de 42 de ani, a dispărut în 2010, Majeed Kayhan, în vârstă de 58 de ani, a dispărut în 2012, Soroush Mahmudi, în vârstă de 50 de ani, a dispărut în 2015, Kirushna Kumar Kanagaratnam, în vârstă de 37 de ani, a fost ucis în 2015 și Dean Lisowick, de 47 de ani, a fost ucis, se crede că, în aprilie 2016. Alte două victime au fost date dispărute în ianuarie 2017: Andrew Kinsman, de 49 de ani și Selim Esen, de 44 de ani.

Nu sunt doar pe o listă sau doar fotografii, erau oameni cu care m-am întânit, au stat în fața mea”, a declarat Karen Fraser, proprietara unei case, acolo unde s-au găsit câteva rămășițe din corpurile victimelor. Femeia s-a întâlnit cu doi dintre bărbații uciși, chiar în fața casei lui McArthur. Ea a mai spus că ultimele momente în care i-a văzut pe cei doi încă o mai bântuie.

Investigațiile în cazul lui McArthur au fost cele mai mari din istoria poliției din Toronto. Autoritățile au cercetat zeci de proprietăți și au cercetat cazuri închise cu mulți ani în urmă.

Iar acum s-a deschis și o anchetă pentru a examina modul în care poliția gestionează cazurile persoanelor dispărute.  ”Dacă s-au făcut greșeli, acum ar trebui să învățăm din ele”, a spus detectivul David Dickinson.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al alianței pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuală din Asia de Sud, Haran Vijayanathan, a vorbit în numele mai multor familii după arestarea lui McArthur.

”În sfârșit, s-a terminat! Nu mai trebuie să așteptăm și să anticipăm răspunsurile venite în urma proceselor. Nu am mai plecat fără răspuns. Faptul că l-au închis este un lucru foarte bun pentru toată lumea”, a spus Haran Vijayanathan.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

McArthur Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
victime Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: BBC

Fetițe bătute și violate de un azilant irakian. O victimă a murit în urma rănilor
Fetițe bătute și violate de un azilant irakian. O victimă a murit în urma rănilor
Explicaţiile halucinante oferite de tatăl care şi-a ucis fiica. A fost arestat pentru 30 de zile
Explicaţiile halucinante oferite de tatăl care şi-a ucis fiica. A fost arestat pentru 30 de zile
VIDEO PROTVPLUS.RO
incendiu canada frati morti
7 frați au murit într-un incendiu izbucnit în casa lor. Părinții sunt în spital. VIDEO
O fetiţă s-a născut cu jumătate de faţă. Mama a leşinat când a văzut-o prima dată
Provocarea de 10 luni: a murit la aproape un an după ce s-a pozat lângă sicriul bunicii
Un tânăr din Sibiu a ajuns la spital cu un cuţit în plâmăni, după ce s-a certat cu soţia
O copilă a căzut din microbuz şi a murit când se întorcea de la şcoală. Greşeala şoferului
Un tânăr din Cluj s-a aruncat în fântănă la o zi după ce și-a serbat ziua de naștere
crima Bacau
Ucis după o petrecere cu prietenii. De ce fratele lui a sunat la 112 abia după două zile
Cal legat cu lanţul de maşină şi pus să alerge după ea, în Calafat
A văzut un cablu pe jos şi a încercat să-l lege pe stâlp. "Am crezut că a murit pe loc"
Şi-a ucis prietenul, apoi a plecat beat şi a devastat un spital. "Era foarte cuminte"
Mister în jurul cadavrului unui bebeluş găsit în parc. Mama, identificată după 4 luni
Mamă atacată pe stradă de o femeie care i-a cerut copilul. "Dacă nu mi-l dai, ţi-l omor!"