Un microbuz şi două autoturisme, implicate într-un accident, în Dâmbovița

24-02-2021 08:46


Accident cumplit, miercuri dimineaţă, pe Drumul Naţional 71, între Bucureşti şi Târgovişte.

Patru oameni au rămas încarceraţi, după ce două maşini s-au izbit frontal. De vină, spun poliţiştii, ar fi o şoferiţă, care s-a angajat într-o depăşite şi ar fi intrat într-un autoturism ce venea regulamentar din sensul opus. 

În accident a fost implicat şi un microbuz cu 5 muncitori, care, încercând să evite o coliziune, a ajuns în şanţul de pe marginea drumului.

Accidentul s-a produs puţin după ora 7 dimineaţa, aproape de localitatea Mircea Vodă, în judeţul Dâmboviţa. Şoferiţa de 43 de ani, care se îndrepta spre Capitală, a încercat să depăşească o coloană de maşini, spun poliţiştii. Din sens opus venea o maşină sport, condusă de un tânăr, de 20 de ani.

Marius Stan, şoferul microbuzului: „Au intrat în depăşire şi s-au lovit. Au rămas toţi încarceraţi, două femei de pe Logan şi trei pasageri de aici, doi băieţi şi o fată. Aveau viteză şi era alunecos jos”.

Un microbuz cu muncitori a evitat în ultima clipă impactul.

Dumitru Sfetcu, pasager în microbuz: „A tras pe dreapta şi am intrat în şanţ. Ne-am speriat, sperietura care a fost”.

Nae Ilie, pasager în microbuz: „Am auzit buşitura, a evitat şoferul, a tras dreapta de volan, a pus frâna să evite accidentul, să nu se întâmplă mai rău”.

În urma accidentului, maşina sport a fost azvârlită într-un copac. Tânărul, de 20 de ani, aflat la volan, o pasageră, de 19 ani şi o alta, de 58 de ani, toţi în stare gravă, au fost preluaţi de echipajele de la ambulanţa şi duşi la spital.

Ana-Maria Liță, purtător de cuvânt al IPJ Dâmbovița: „Cinci persoane au fost rănite. În cauză se efectuează cercetări urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările în care s-a produs accidentul rutier”.

Din cauza accidentului, traficul între Târgovişte şi Bucureşti a fost blocat mai bine de o oră, miercuri dimineaţă, iar circulaţia a fost deviată pe rute ocolitoare.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO