Un iranian a fost biciuit pentru că a consumat alcool, în urmă cu 10 ani, în adolescență


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 12 Iulie 2018 17:23
Categorie: Stiri Socante
politie iran

Amnesty International a condamnat autoritățile iraniene pentru biciuirea publică a unui om care a fost condamnat pentru consumul de alcool atunci când avea 14 sau 15 ani.

Deși bărbatul a fost condamnat în 2007, pedepasa a fost executată 10 ani mai târziu.

Presa locală a publicat fotografii cu victima căruia i s-au aplicat peste 80 de lovituri de bici. Incidentul a avut loc în orașul Kashmar.

Procurorii susțin că bărbatul a fost arestat în 2007 și a fost condamnat un an mai târziu. Nu este clar de ce pedeapsa a fost executată 10 ani mai târziu.

Fotografiile apărute în presă înfățișează un tânăr legat de un copac, păzit de un bărbat mascat.

"Circumstanțele acestui caz sunt absolut șocante", a declarat directorul Amnesty din regiunea Africa de Nord și Orientul Apropiat.

"Nimeni, indiferent de vârstă, nu ar trebui să fie supus la un astfel de supliciu", a mai adăugat acesta.

Victima ar fi consumat alcool la o nuntă, apoi a fost implicat într-un scandal cu un alt nuntaș. Incidentul a degenerat într-o bătaie în toată regula, iar un adolescent de 17 ani a fost ucis. Însă, victima biciuită nu a fost suspectată de crimă.

Ca parte a Pactului Internațional privind Drepturile Civile și Politice, Iranul a fost obligat să interzică tortura și alte pedepse sau tratamente crude, inumane și degradante.

"Este pur și simplu inacceptabil ca autoritățile iraniene să continue să permită astfel de pedepse și să le justifice în numele protecției moralei religioase".

În 2014, șase iranieni au fost condamnați la închisoare și au primit 91 de lovituri de bici, după ce au fost arestați pentru că au apărut într-un videoclip dansând pe melodia lui Ferrell Williams "Happy".

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO