Un incendiu din Constanţa ascundea o crimă oribilă, comisă de o mamă

Dată publicare: 06-09-2017 16:12
Dată actualizare: 11-09-2017 15:56


Un caz care parea un accident nefericit, produs de o acumulare de gaze, s-a dovedit a fi, de fapt, o crimă oribilă.

O explozie a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, într-un bloc din Constanța, iar în urma ei o mamă și fiica acesteia de numai un an si jumatate au murit. Însă anchetatorii au aflat, intre timp, amănunte care schimbă totul. O depresie netratată ar fi determinat-o pe mamă să își înjunghie mortal unul dintre copii și apoi sa dea foc casei. Cealaltă fetiță a femeii, martora la scenele ingrozitoare, a fost salvată, din flăcări, de un vecin.

Explozia s-a petrecut în toiul nopţii. Incendiul violent a cuprins întreg apartamentul în care se aflau femeia de 38 de ani, împreună cu fiicele ei de un an şi jumătate şi patru ani. Iniţial, s-a crezut că a avut loc o acumulare accidentală de gaze şi de aici s-ar fi produs tragedia. La aproape o săptămână, anchetatorii vin însă cu detalii şocante.

Cătălin Mihăilescu, procuror criminalist Parchetul Tribunalului Constanţa: "Pe baza concluziilor preliminare formulate de medicii legişti, s-a stabilit că pe corpul minorei decedate există urme de înjunghiere ce au fost făcute cu un corp tăietor înţepător, posibil cuţit."

Oamenii legii au dispus începerea urmăririi penale în rem pentru trei infracţiuni: omor, tentativă de omor şi distrugere. Ei au aflat că, pe fondul unei depresii netratate, mama celor două fetiţe ar fi încercat să îşi omoare copiii şi apoi să-şi pună capăt zilelor.

Urmările tragediei încă se văd iar detaliile îngrozitoare i-au şocat pe vecini. Oamenii o vedeau pe femeie că pe o mama iubitoare şi nu le vine să creadă că a fost în stare de aşa ceva. Surioară mai mare a copilei care a murit în aceastătragedie, a scăpat cu viaţă, salvată din flăcări şi fumul gros de un vecin care a spart uşa apartamentului. Acum este internată la spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală. Între timp, anchetatorii se pregătesc să îl audieze şi pe tatăl fetelor, care se afla la muncă în Germania.


VIDEO PROTVPLUS.RO