Un fost ginecolog american a fost arestat după ce a abuzat sexual 16 studente

Ultima actualizare: 27-06-2019 09:22
police

Un fost ginecolog de la prestigioasa Universitate din California de Sud a fost arestat şi acuzat pentru abuzuri sexuale comise împotriva a 16 tinere femei în timpul examenelor medicale.

 

George Tyndall, în vârstă de 72 de ani, este vizat de sute de acuzaţii din partea pacientelor în ultimii 30 de ani.

Aceste plângeri au condus la deschiderea unei anchete a poliţiei, dar au existat şi înţelegeri amiabile între universitatea USC şi unele victime, cu despăgubiri de cel puţin 215 de milioane de dolari în total.

Ginecologul, care a negat întotdeauna faptele, a fost arestat miercuri dimineaţă lângă locuinţa sa din Los Angeles şi inculpat pentru mai multe cazuri de viol şi agresiune sexuală.

Dacă bărbatul va fi găsit vinovat, el riscă până la 53 de ani de închisoare, potrivit procuraturii.

Acuzaţiile împotriva sa datează din 1990, însă faptele pentru care a fost inculpat miercuri încep în 2009. Cea mai tânără dintre victime are 17 ani.

Preşedintele universităţii USC a demisionat din cauza scandalului, iar preşedintele interimar, Wanda Austin, a declarat miercuri că "această arestare va permite fostelor paciente şi întregii noastre universităţi să facă un pas spre vindecare".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO