Un englez susține că a fost violat de o călugăriță când avea 12 ani

03-04-2018 16:08


calugarita

Un bărbat susţine că a fost violat de o calugariță, când avea 12 ani, iar în urma abuzului a rezultat un copil.

Edward Hayes, în vârstă de 76 de ani, susţine că a fost abuzat timp de trei ani, când avea 12 ani, într-o fostă parohie catolică din Lancashire, Anglia. Bărbatul a vrut să dezvăluie faptul că băieţii vulnerabili erau vizaţi de către călugăriţe. Edward susţine că una dintre călugăriţe l-a violat la vârsta de 12 ani, iar când a rămas însărcinată, a fost retrimisă în Irlanda, relatează Mirror

Acesta nu a aflat niciodată ce s-a întâmplat cu acel copil, iar între timp, femeia care l-a agresat sexual a murit. Edward a spus că după incident viaţa lui a fost "un calvar", acesta încercând să ascundă ceea ce s-a întâmplat. Numele real al călugăriței era Bessie Veronica Lawler. Ea a sosit la parohia din Lancashire în 1953, pentru a lucra la spălătorie.

La maturitate, Edward a făcut faţă cu greu presiunii survenite î urma agresiunii sexuale, iar din cauza aceasta a început să consume alcool, iar mariajul său s-a destrămat. În 2012 a pornit demersurile legale împotriva Bisericii Catolice, iar patru ani mai târziu a primit suma de 20.000 de lire drept compensaţie.

Un purtător de cuvânt al parohiei Sisters of the Franciscan Missionaries of St. Joseph a declarat: "Ne pare nespus de rău pentru ceea ce s-a întâmplat, că abuzul sexual a avut loc când se află sub supravegherea noastră".


 

Sursa: Mirror

VIDEO PROTVPLUS.RO