Doi români au fost condamnați după ce și-au învățat fiul să fure un ceas de 74.000 €

15-12-2020 22:39


Un cuplu de români au furat cu fiul lor un ceas de 74.000 de euro. Cum au pus la punct planul și ce pedepse au primit

Un cuplu de români și-a antrenat fiul de șase ani să fure un ceas de peste 74.000 de euro, într-un magazin de lux din Marea Britanie. Ei au fost condamnați acum la doi ani și două luni de închisoare, împreună.

Sunt însă pedepsele cumulate de Ilie Pară și soția lui, Marta Para Bloj, ambii în vârstă de 33 de ani. Judecătorii i-au aplicat bărbatului pedeapsa mai mare, de un an și șase luni, iar soției sale, de opt luni de închisoare, relatează Daily Mail. Băiețelul de șase ani care a comis furtul nu a fost pedepsit pentru că este minor.

Ceasul de lux furat de familia de români este din aur roz și valorează 67.000 de lire sterline, respectiv 74.411 euro. Românii au pus la punct un plan pe care l-au crezut infailibil, dar au fost prinși după câteva zile de polițiștii britanici, când încercau să fugă din țară, iar ceasul a fost recuperat.

Cu câteva zile înainte de a comite furtul, familia s-a dus într-un magazin de lux și și-au ales viitoarea pradă, pe care au fotografiat-o: era un ceas Audemars Piguet Royal Offshore Oak de 18 carate din aur roz.

Scopul recunoașterii era să observe modelul de ceas cât mai în detaliu, pentru a putea face rost de o replică a acestuia cât mai fidelă.

Românii, însoțiți de copilul lor de 6 ani, s-au întors în magazin pe 19 septembrie 2019, și au reușit să fure ceasul. Au profitat de momentul când vânzătoarea s-a întors cu spatele, și au înlocuit ceasul pe care îl ceruseră să-l examineze cu replica, ascunsă în gluga copilului.

Polițiștii și-au dat seama de escrocherie când au văzut înregistrările de pe camerele de supraveghere și i-au identificat pe români.

Familia a fost oprită cinci zile mai târziu, în mașina lor, în portul Dover, în timp ce încercau să părăsească Marea Britanie. Bărbatul avea ceasul pe mână.

În apărarea lor, femeia a spus că a planificat furtul alături de soțul ei, pentru a face rost de bani să plătească o operație pentru bunicul lor, care între timp murise.

Copilul de șase ani pe care îl are cu inculpatul se află în prezent în România, în grija fiicei de 18 ani a femeii, dintr-o relație anterioară, a spus ea. Marta a cerut judecătorului o pedeapsă mai blândă, spunând că trebuie să se întoarcă de urgență în România, pentru ca fiica ei are de dat examene la școală și nu mai poate să aibă grijă de cel mic.

Judecătorul Michael Grieve a spus în sala de judecată, către inculpați, că și-au „antrenat ”copilul să comită furtul.

„Ați participat la ceea ce a fost descris ca un plan sofisticat, bine făcut și îndrăzneț pentru a fura un ceas scump folosind copilul dvs. de șase ani ca element cheie în executarea acestuia. Acest lucru a demonstrat planificare și rafinament”, a spus judecătorul.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO