Un copil in varsta de 3 ani, din Botosani, a cazut intr-o fosa septica. Mama: "Mi s-au inmuiat genunchii cand l-am vazut"

Dată publicare: 19-09-2016 22:43
Dată actualizare: 22-09-2016 06:58


Un incident grav a avut loc in curtea unei gradinite din judetul Botosani. Un copil de trei ani a fost la un pas de moarte dupa ce a cazut in fosa septica a toaletei.

Un vecin, chemat in ajutor, l-a salvat pe baiat, care a ajuns la spital pentru investigatii.

Mama copilului, salvator: "Eu cand am ajuns la el, mi s-au inmuiat genunchii cand l-am vazut. El plangea in fosa."

Incidentul s-a petrecut in localitatea Sat Nou din judetul Botosani. Mama si-a dus cei doi copii, de trei si cinci ani la gradinita, apoi a mers acasa. O ora mai tarziu, a fost anuntata ca baietelul mai mic a cazut in fosa septica, la doi metri adancime si a fost salvat de un vecin.

Norocul a facut ca fosa era aproape goala.

Sorin, salvatorul copilului: "Doar m-am dus si l-am scos."

Reporter: "Cine v-a anuntat?"

Sorin, salvatorul copilului: "Femeia de serviciu. Copilul era in apa. M-am bagat pana la jumatate ca sa pot sa il scot."

Mama este revoltata pentru ca personalul gradinitei nu a chemat ambulanta.

Simona Vezeteu, mama copilului: "Era invelit in prosoape. Mi-a spus ca a cazut in fosa. Am inceput sa tremur. Apoi m-au intrebat daca il iau acasa. Le-am spus ca da, apoi mi-au spus sa ii dau un paracetamol si sa il culc."

Ingrijorata, femeia a mers in cele din urma cu baietelul la Spitalul de Pediatrie din Botosani. Inspectorii scolari vor sa afle de ce calea de evacuare a fosei nu era acoperita corespunzator, dar si de ce conducerea scolii sau educatoarea nu a sunat imediat la 112.

Inspector Ciprian Manolache, ISJ Botosani: "Exista norme prin care copiii de gradinita trebuie insotiti de catre educatoare sau personalul de serviciu."

Directoarea Liceului din Todireni, de care apartine gradinita, a refuzat sa faca orice comentariu legat de acest subiect
 


VIDEO PROTVPLUS.RO