Un copil de 9 ani a fost lovit de TIR, în Prahova. Momentul a fost filmat

Ultima actualizare: 05-03-2020 17:38

Un copil de 9 ani din Ciorani, Prahova, elev în clasa a treia, s-a aventurat să traverseze strada, la mică distanţă de o trecere de pietoni, şi a fost lovit în plin de un TIR.

Martorii accidentului au fost mai mulţi localnici aflaţi în faţa unui magazin alimentar. Aceștia au sunat rapid după ajutoare, iar băiatul a fost preluat de un elicopter şi dus la un spital din Capitală. Accidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere.

Băiatul abia ieşise de la şcoală şi se îndrepta către casă, împreună cu un coleg. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se vede clar cum amândoi traversează DN1 D, dar, ajuns pe cealaltă parte a străzii, băiatul de 9 ani se răzgândeşte şi încearcă să treacă iar drumul.

Se opreşte brusc chiar în mijlocul şoselei pentru a privi în dreapta, însă imediat îl loveşte un tir. Şoferul, un bărbat de 52 de ani din Braşov, spune că a încercat zadarnic să evite impactul.

„A fugit, de aicea mi-a sărit în faţă, la jumătatea benzii s-a întors şi a luat-o în fugă. Am frânat dar cum să îl evit, nu am mai avut cum”, a povestit șoferul de TIR. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Mai multe echipaje de urgenţă au sosit în mare grabă la locul accidentului. Pentru că starea băiatului era gravă, a fost chemat un elicopter.

Copilul este acum în grija medicilor de la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Băiatul are părinţii plecaţi în străinătate, iar el şi alţi doi fraţi erau lăsaţi în grija bunicului. 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO