Un copil de 8 ani cu autism a murit înghețat după ce a fost închis de părinți în garaj peste noapte

Ultima actualizare: 26-01-2020 14:35
Thomas Valva
GoFundMe

Un copil de 8 ani cu autism din SUA a murit după ce tatăl său și logodnica acestuia l-au lăsat închis într-un garaj neîncălzit peste noapte, când temperaturile au scăzut sub pragul înghețului, potrivit NBC News.

Michael Valva, un polițist de 40 și logodnica sa, Angela Pollina, 42 de ani, au fost acuzați de crimă în urma tragediei ce a avut loc pe 17 ianuarie.

Inițial, tatăl copilului le-a declarat polițiștilor că fiul său a murit după ce a căzut în fața casei, în timp ce încerca să prindă autobuzul școlii. Totul a ieșit la iveală însă în urma investigațiilor mai amănunțite.

Bărbatul obișnuia să își abuzeze frecvent fiul, potrivit fostei sale neveste, acre este și mama biologică a copilului.

Potrivit anchetatorilor, Michael Valva și-a bătut fiul și apoi l-a închis în garaj peset noapte, când temperaturile au ajuns și la -7 grade Celsius. Bărbatul și-a găsit fiul în hipotermie, dimineața următoare și a încercat să îl încălzească cu apă fierbinte, înainte să sune la numărul de urgență.

O ambulanță l-a preluat pe băiat și l-a dus la spital, unde a decedat ulterior. 

Polițiștii au descoperit că Michael Valva și logonica sa aveau un sistem de securitate complex, prin care își urmăreau în permanență copiii: trei ai lui Valva din fosta csătorie și doi ai Pollinei, toți cu vârste sub 11 ani.

Anchetatorii au descoperit astfel că cei doi își pedepseau crunt copiii, pe care îi țineau înfometați și țineau în temperaturi sub limita înghețului.

Michael Valva și Angela Pollina au fost puși sub acuzare pentru omor, însă s-ar putea alege cu noi capete de acuzare după ce anchetatorii vor analiza înregistrările.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO