Misterul unei crime din 1948: etichete tăiate și un mesaj găsit în buzunarul victimei

Ultima actualizare: 21-10-2019 15:42
Crima
iStock

Un caz de crimă înconjurat de mister ar putea fi elucidat după 70 ani, după ce autoritățile australiene au aprobat exhumarea victimei pentru prelevarea unor mostre de ADN.

Trupul bărbatului a fost găsit în primele ore ale dimineții zilei de 1 decembrie 1948, pe plajă din apropiere de Adelaide, Australia. Corpul bărbatului neidentificat a fost descoperit de un grup de sportivi care se antrenau pe plajă și nu prezenta răni vizibile, potrivit mirror.co.uk.

Asupra sa, anchetatorii au găsit o țigară, un bilet de tren, un bilet folosit de autobuz, un pachet de țigări Army Club și un pachet de chibrituri.

Înfățișarea bărbatului și marca pachetului de țigări i-au făcut pe anchetatori să creadă că aceasta era britanic, însă au fost induși în eroare de croiala costumului său care indica faptul că ar proveni din SUA.

Polițiștii au fost umitiți când au observat că bărbatul nu avea niciun act de identitate, iar etichtele hainelor sale erau tăiate.

Medicul care a efectuat autopsia este de părere că bărbatul a fost otrăvit.

 

Ulterior, pe 4 ianuarie 1949, angajații unei gări din apropiere au găsit în sala de bagaje o servietă care avea la rândul ei eticheta ruptă și care fusese lăsată acolo la finalul lunii noiembrie. Aceasta conținea mai multe obiecte personale care ar fi aparținut bărbatului decedat, printre care și vestă cu numele "Kean" inscripționat pe ea, însă sunt slabe șanse ca acesta să fie numele real al victimei.

Investigatorii au mai observat și alte detalii interesante în timpul anchetei. Pantofii bărbatului erau curați deși trupul acestuia fusese găsit pe nisip, iar hainele sale urme de salivă sau vomă, prezente de obicei în cazul otrăvirilor, lucru care dovedește că agresorul a șters toate urmele crimei.

Mesaj misterios

Anchetatorii au mai descoperit și o bucată de hârtie mototolită într-un buzunar ascuns de la pantalonii bărbatului, pe care era inscripționat mesajul "Tamam Shud". Aceștia au descoperit că mesajul provine din ultima pagină a unui text rar, Rubaiyat, de Omar Khayyam.

Poliția a găsit în cele din urmă cartea din care fusese ruptă bucata de hârtie, pe care era notat un număr de telefon, un cifru și un număr neidentificat. Deși anchetatorii nu au reușit să descifreze mesajul, aceștia au descoperit că numărul de telefon aparținea unei femei, Jessica Thomson, care locuia aproape de plaja unde a fost descoperit trupul victimei.

Femeia le-a declarat la acea vreme polițiștilor la acea vreme că un bărbat a încercat să o viziteze și a întrebat vecinii unde poate să o găsească. 

Jessica le-a interzis polițiștilor să îi folosească numele real în anchetă, de teamă că va fi asociată cu crima. Femeia a murit însă între timp, iar familia s-a hotărât recent să îi facă numele public în speranța că acest lucru va duce la elucidarea misterului.

Rudele femeii cred că aceasta îl cunoștea pe bărbat și chiar că cei doi ar fi avut un copil. Recent, familia Jessicăi a obținut aprobarea pentru exhumarea bărbatului ucis, pentru a preleva mostre ADN, lucru ce ar duce la rezolvarea cazului vechi de peste 70 de ani.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO