Un bebelus din Craiova a murit, dupa ce ar fi fost deconectat de la aparate fara acordul parintilor. Tatal: "Nu stiu motivul"

24-04-2017 07:45


Acuzatii grave sunt aduse unor medici de la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova.

Parintii unui copil in varsta de patru luni, care a murit duminica seara, ii acuza ca l-au deconectat pe micut de la aparate fara acordul lor.

Doctorii se apara si sustin ca bebelusul a ajuns in grija lor in stare foarte grava si s-a stins din cauza unui stop cardio-respirator.

Alexandru a ajuns la Spitalul Judetean din Craiova in urma cu patru zile. Duminica, parintii au primit cumplita veste.

Adrian Popescu, tatal: "Mi s-a spus ca a decedat, nu stiu motivul, doar ca avea o dermatita atopica, doamna de acolo m-a scuipat, mi-au dat plasa cu haine, vreau sa se faca dreptate. Copilul era conectat la aparata, dar nu mi s-a spus, nu trebuia sa deconecteze de la aparate."

Martor: "El a vrut doar sa stie de ce a murit copilul lui. I-a spus ca o sa afle de pe certificatul de deces si l-a scuipat."

Doctorii sustin ca bebelusul in varsta de patru luni, care suferea de pneumonie, era in stare grava cand a fost adus in grija lor. Starea lui s-ar fi inrautatit, iar, duminica, a murit din cauza unui stop cardio-respirator.

Cristina Geormaneanu-purtator de cuvant Spitalul Judetean din Craiova: "Pe toata durata internarii copilului in pediatrie, familia a fost informata s-a comunicat in permanenta cu familia astfel incat nu a fost o surpriza evolutia nefavorabila a copilului. Tatal copilului a patruns in spital si a devenit agresiv, la inceput verbal, apoi fizic cu personalul medical."

Rudele nu inteleg cum totul a luat o asemenea intorsatura.

Unchiul bebelusului: "Copilul l-am vazut chiar de Pasti."

Reporter: "Cum era?"

Unchiul: "In stare buna, arata ca un copil care e bine, era vioi, arata bine, nu imi vine sa cred ca a decedat acum."

Parintii vor sa depuna plangere la politie, dar si la Colegiul Medicilor impotriva doctorilor care l-au tratat pe micut. Alexandru era singurul copil al familiei.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO