Un bătrân de 90 de ani din Bistrița a murit după ce a făcut focul în apartament

Ultima actualizare: 14-01-2020 10:25

Un bătrân de 90 de ani din Bistriţa Năsăud a murit marți dimineaţă, după ce un incendiu a izbucnit în apartamentul în care locuia.

Mai multe persoane au fost evacuate din bloc de pompieri, iar cinci dintre ele au ajuns la spital intoxicate cu fum şi cu atacuri de panică, printre care şi un copil de doi ani.

Bărbatul decedat a fost găsit în stop cardio - respirator de salvatori şi nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Vecinii povestesc că omul ar fi încercat să facă focul în casă, ca să se încălzească.

Bătrânul locuia singur în apartamentul său de la etajul doi al unui bloc din Bistriţa. La el în casa ar fi izbucnit focul şi, rapid, casa scării a devenit irespirabilă.

 

Locatarii au ieşit speriaţi afară. Vecinii spun că bătrânul obişnuia să facă focul în casă.

Martor: "A făcut foc să se incalzesca, că alfel nu se explică de ce era foc şi fum mare. Era înuntru, nu m-am putut băga după el, că era perdea de foc, am văzut fum şi am alertat la 112. Ne nenoroceşte pe toţi pentru 10 lei la gaz."

Locatar: "Cred că a luat foc, cred că este un bătrân şi probabil o fi făcut foc. O fi căzut, e în vârstă. E înăuntru, nu l-au scos încă."

Locatar: "El avea boala încălzitului şi de aici cred că intervenit. Ținea lemne în curte, avea sobă. Cred că a făcut foc cu lemne."

Din păcate, bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, iar salvatorii nu au putut decât să-i declare decesul. Alte cinci persoane au ajuns la spital, inclusiv un copil de aproape doi ani.

Marius Rus, ISU Bistrița Năsăud: "Incendiul se manifesta violent, cu falacără deschisă. La un apartament situat la etajul doi, pompierii au procedat pentru evacuarea a 20 de persoane din casa scării, altele s-au autoevacuat".

Locatarii au aşteptat mai bine de o oră, în frig, până au putut să intre iar în casele lor. Pompierii spun că focul a pornit de la o lumânare.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO