Un bărbat, tatăl a nouă copii, ucis în bătaie de un cunoscut, în județul Iași

Ultima actualizare: 25-05-2020 17:40

Un bărbat, tatăl a nouă copii, a fost găsit fără suflare în apropierea casei sale, la Țibana, în Iași.

S-a stins sub o ploaie de lovituri cu pumnii și cu picioarele, venite din partea unui cunoscut. Agresorul riscă să stea 20 de ani după gratii.

Scenele s-au petrecut după o seară întreagă scăldată în băutură. Victima, în vârstă de 57 de ani, mergea spre casă. Dintr-o mașină a coborât un tânăr, care s-a și năpustit asupra bărbatului.

Localnic: „Au mai avut altercații înainte, băieții lui l-ar fi bătut pe băiatul acesta. Acum, fiind băut, băiatul acela s-a luat cu el și s-a răzbunat pe el, i-a dat două și el, fiind beat, a căzut jos și a murit”.

Omul a zăcut în drum aproape o oră, până l-a găsit cineva și a sunat la 112. Din păcate, era prea târziu pentru salvarea sa.

Gheorghe Florea, fiul victimei: „L-au bătut până l-au omorât. Din auzitele mele a fost multă lume care se uita și nu se bagă nimeni. Au băut în jos, la un magazin, s-au dat jos cu răngile de fier și l-au bătut. Au avut conflicte, au mai intrat peste noi în casă, au spart și geamul la casă cu furcile”.

Gheorghe Rotaru, primarul comunei Țibana: „Pe un conflict mai vechi între copiii lui și alte persoane, un cetățean de acolo ar fi coborât din mașină și l-ar fi luat la bătaie. L-ar fi găsit alt cetățean în șanț și a dat telefon la 112. Băiatul lui mi-a spus că a venit criminalistica și l-a ridicat de acasă și am promis că o să-i ajut să-l poată înmormânta”.

Agresorul a fost arestat preventiv și va fi cercetat pentru omor.

Mihaela Apostol, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași: „Medicul legist a concluzionat că moartea victimei s-a datorat insuficienței respiratorii consecutive unui politraumatism cranio-cerebral, cervical și de torace, cu multiple fracturi costale și fractură de stern. Judecătorul a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile”.

Bărbatul care și-a pierdut viața avea nouă copii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO