Un barbat si cei doi fii ai sai, gasiti morti in casa. Cauza tragediei, o improvizatie facuta la televizor

Ultima actualizare: 22-12-2014 07:04

Doi frati si tatal lor au avut parte de un sfarsit teribil. S-a intamplat in judetul Vaslui, dupa ce o improvizatie facuta la televizor a provocat un scurtcircuit, urmat de un incendiu.

Mai multe lucruri au ars mocnit si, din pacate, nimeni nu a scapat cu viata din incaperea plina de fum. Un prieten al celor doi baieti i-a descoperit dimineata, cand era prea tarziu.

Cel care a descoperit trupurile s-a intors recent din Germania. S-a grabit sa isi salute amicii, dar a avut parte de un tablou sinistru cand a intrat in casa. Adolescentul de 16 ani, fratele lui de 20 si tatal lor, de 48, zaceau fara suflare. Baiatul a sunat infricosat la 112 si a alertat vecinii.

Vecin: "Am strigat "Ionut, Ionut", nimeni! Am batut in geam, nimeni! Cand deschid usa, usa nu se deschide o imping cu piciorul, Ionut jos ars tot plin de sange."

Unul dintre baieti a fost gasit in dreptul usii. Anchetatorii presupun ca a incercat sa se salveze dupa ce a fost cuprins de flacari.

Pompierii prespun ca din cauza unui scurtcircuit care a produs incendiul lucrurile din casa au ars mocnit. Victimele nu au avut nicio sansa.

Vecin: "De la televizor, de la un cablu improvizat probabil si s-au intoxicat. Unul din baieti era ars jumate si ceilalti, tata si ala micul, erau in pat. Sunt arse prizele, ars televizorul complet si perdelele."

Tatal baietilor avea o afectiune la picioare si nu putea lucra. Nici cei doi fii ai sai nu au avut mai mult noroc in viata. Mama i-a parasit de cand erau mici.

Specialistii spun ca televizoarele vechi, cu tub, ar trebui tinute in camere cu aer uscat, bine aerisite. In plus, este important sa fie curatate periodic de praful care se aduna in interior.

Doru Ignat, specialist aparatura radio-tv: "De obicei, cand au umezeala, pot face un arc electric intre ecran si masa. Se carbonizeaza si atunci poate lua foc televizorul sau sasiul. De multe ori se ajunge si la incendii si de aceea este recomandat ca utilizatorul sa opreasca televizorul atunci cand simte miros de ozon sau plastic ars."

Bunicii celor doi frati sunt disperati. Sunt atat de saraci incat nu au cum sa ii inmormanteze.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO