Un bărbat și-a ucis soția și copiii după ce a falsificat un certificat de vaccinare. Explicația dată în biletul de adio

Ultima actualizare: 07-12-2021 16:44
crima
Shutterstock

Un german care şi-a ucis soţia şi cei trei copii, după care s-a sinucis, a lăsat un bilet de adio în care a scris că falsificase un certificat de vaccinare şi se temea că minorii îi vor fi luaţi de autorităţi după ce falsul a fost descoperit.

Poliţia a descoperit sâmbătă cadavrele a doi adulţi, ambii în vârstă de 40 de ani, şi a trei copii, de 4, 8 şi 10 ani, într-o locuinţă familială din Koenigs Wusterhausen, la sud de Berlin. Toate victimele prezentau răni prin împuşcare. În casă a fost găsită o armă de foc. Potrivit unei informaţii, niciunul dintre adulţi nu deţinea permis de portarmă.

În biletul de adio descoperit de poliţişti, tatăl scria că falsificase certificatul de vaccinare pentru soţia sa. Angajatorul acesteia descoperise însă falsul, iar cei doi părinţi s-au temut că vor fi arestaţi şi că îşi vor pierde copiii, a explicat procurorul Gernot Bantleon.

Poliţia a descins la locuinţă după ce a fost alertată de martori care văzuseră trupurile fără suflare în casă, scrie Agerpres.

Tragedia a avut loc într-o perioadă în care Germania înăspreşte restricţiile pentru a încerca să stăvilească un al patrulea val al epidemiei de COVID-19.

Începând de luna trecută, angajaţilor li se cere să prezinte un certificat verde prin care să dovedească faptul că s-au vaccinat, au trecut prin boală sau au fost testaţi negativ recent la coronavirus.

Autorităţile au convenit săptămâna trecută să le interzică nevaccinaţilor accesul în aproape toate magazinele, cu excepţia celor alimentare şi a farmaciilor, şi iau în discuţie introducerea vaccinării obligatorii pentru unele categorii profesionale.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO