Un barbat si-a dat foc in centrul orasului Sighisoara. Motivul gestului disperat: "Si eu am fost parasita, dar nu fac asta"

08-01-2016 16:55


Gest disperat in judetul Mures! Suparat ca a fost parasit de iubita lui, un barbat de 45 de ani si-a dat foc in centrul Sighisoarei.

Norocul lui a fost ca un jandarm care se indrepta spre casa l-a vazut in flacari si i-a sarit imediat in ajutor. Dand dovada de prezenta de spirit, salvatorul si-a dat jos haina de pe el si a aruncat-o peste victima, reusind astfel sa stinga flacarile. Apoi a sunat urgent la 112 si o ambulanta l-a preluat pe bietul om, cu arsuri de gradul trei.

Barbatul de 45 de ani nu este la prima tentativa de sinucidere. Cu cateva ore inainte de a-si da foc, omul a iesit in strada si parea extrem de tulburat, spun martorii. Jandarmul care era de serviciu l-a auzit spunand ce are de gand sa faca si a incercat sa-l linisteasca. Apoi a chemat politia si barbatul a fost dus la spital.

De aici insa omul a reusit sa plece. S-a intors in acelasi loc si si-a dus planul la bun sfarsit. Intamplarea face ca tocmai atunci acelasi jandarm sa iasa din tura si sa porneasca spre casa. Cand l-a zarit pe om in flacari, a reactionat urgent.

Anca Motoc, purtator de cuvant Inspectoratul Judetean de Jandarmerie Mures: "Un barbat de 45 de ani a avut o tentativa de autoincediere. Un jandarm din cadrul sectiei din Sighisoara a observat persoana in cauza si a intervenit acoperind victima cu o haina, reusind stingerea focului."

"S-a speriat... Era ars la gat, probabil unde nu avea haine. Probabil a fost un gest disperat, o fi avut probleme de a ajuns la starea asta", spune un martor.

Barbatul a suferit arsuri de gradul trei pe fata si pe maini si a fost internat la spital. Politistii au aflat si de ce a recurs la un asemenea gest disperat: fusese parasit de femeia pe care o iubea.

"Nu merita, sa sti… Si eu am fost parasita de sot, dar nu fac asa ceva", spune o femeie.

Barbatul va mai ramane internat la spital si, in paralel cu tratamentul arsurilor, va beneficia si de ajutor psihologic.

VIDEO PROTVPLUS.RO