Un bărbat s-a sinucis din cauza sumei de pe factura de electricitate

12-05-2018 10:22


indian

Un vânzător de legume din India s-a sinucis, după ce a primit o factură la electricitate de aproape 13.000 de dolari, în urma unei erori comise de un funcționar. 

Jagannath Shelke, în vârstă de 36 de ani, a lăsat în urmă un bilet de adio în care a scris că suma este "foarte mare", a declarat familia sa pentru BBC. Însă, oficialii au declarat că factura reală a fost de numai 2800 de rupii (41,6 dolari).

De asemenea, familia bărbatului acuză autoritățile că au refuzat să-l ajute pe bărbat, în ciuda demersurilor acestuia pentru a obține un ajutor financiar cu care să poată plăti factura.

În urma tragediei, poliția anchetează un funcționar al companiei de electricitate pentru trimiterea unei facturi cu incorecte.

La nivel intern, consiliul de administrație al companiei l-a suspendat pe angajatul care a comis eroarea, după ce cazul lui Jagannath Shelke a stârnit reacții dure, pe rețelele de socializare.

Din cauza punctului zecimal omis, indianul s-a trezit că are de plătit o sumă exorbitantă, fapt ce l-ar fi determinat să-și pună capăt zilelor înainte ca angajații companiei de electicitate să aiă timp să corecteze eroarea.

"Factura a fost greșită din cauza lipsei punctului zecimal", a declarat Suresh Ganeshkar, inginer senior, pentru BBC Marathi.

El a spus că problema nu a fost soluționată deoarece Shelke nu a înregistrat o plângere scrisă la consiliul de administrație.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Banca Nationala a Romaniei

VIDEO PROTVPLUS.RO