Un barbat din Thailanda a murit, dupa ce un elefant i-a zdrobit pieptul cu trompa. Cum s-a produs tragicul accident

Ultima actualizare: 20-06-2015 00:12
elefant

Un barbat de 28 de ani din Thailanda a fost ucis de un elefant, iar colegul sau a fost ranit, in timp ce se aflau la masa, in restaurant.

Un thailandez a avut parte de o moarte tragica, in timp ce lua masa la un restaurant, in apropierea orasului Rayong, din estul Thailandei.

"Stateau la masa si vorbeau cu ingrijitorul elefantului despre mancare si ce trebuie sa cumpere ca sa-l hraneasca si brusc, elefantul l-a impuns violent cu trompa in piept pe unul dintre barbati, iar pe celalat l-a daramat la pamant" a declarat un politist local, conform The Guardian.

Barbatul de 28 de ani, care era localnic si lucra in industria telecomunicatiilor, a murit in spital, dupa ce lovitura puternica a elefantului i-a zdrobit pieptul. Prietenul sau inca se afla in spital.

Conducatorul de elefanti a fost acuzat ca a incalcat legile privind protectia animalelor salbatice si este acuzat de neglijenta, care a dus la moartea barbatului.

Pedeapsa maxima in astfel de situatii este de 10 ani de inchisoare si o amenda de 600 de dolari (20.000 baht).

Thailanda are aproape 4000 de elefanti domesticiti, ce pot fi ingrijiti de conducatori de elefanti ("mahout"), depasind numarul celor ramasi salbatici, care este de 2500. Cu toate astea, capturarea de elefanti salbatici pentru divertisment este interzisa.

Elefantul este un simbol national in Thailanda, iar elefantii domesticiti au fost folositi ca element de atractie turistica inca din 1989, insa n-au voie in oras.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO