Un barbat din Botosani a ajuns la spital, cu piciorul prins intr-un utilaj agricol. Sotia l-a auzind urland de durere

24-03-2015 22:01


Un barbat de 41 de ani din Poiana, judetul Botosani, a trecut prin chinuri groaznice dupa ce utilajul agricol de mici dimensiuni cu care ara i-a prins piciorul.

Medicii au transportat pacientul la spital cu tot cu lamele utilajului in picior. Pompierii de la descarcerare au taiat, pe masa de operatie, discurile de metal si i-au eliberat omului piciorul.

Barbatul de 41 de ani facea, cu putin inainte sa se lase intunericul, curatenie de primavara in vie. Afana pamantul cand motocultorul - un utilaj pentru arat de dimensiunile unei masini de tuns iarba - i-a prins piciorul in lame, la o curba. Sotia i-a auzit strigatele de durere si a cerut imediat ajutor.

"Initial am fost solicitati pentru fractura deschisa provocata de un motocultor. Cand am ajuns acolo am observat ca picioarele erau blocate intre lamele motocultorului. Am solicitat medic si echipaj de descarcerare", a spus Adi Raus, paramedic SMURD.

Medicii ajunsi la fata locului si-au dat seama ca ii fac mai mult rau barbatului daca ii scot piciorul dintre lamele utilajului, asa ca au decis sa-l duca la spitalul din Botosani cu tot cu bucata metalica. La spital au venit si pompierii de la descarcerare care, pe masa de operatie, i-au eliberat omului piciorul.

"Am fost solicitati prin 112 de un echipaj de prim ajutor SMURD pentru un pacient care prezenta un traumatism membru inferior stang prin strivire cu un motocultor. Pacientul era stabil hemodinamic", a spus Daniela Amarande, Ambulanta Botosani.

Medicii urmeaza sa stabileasca daca piciorul, fracturat in mai multe locuri, mai poate fi salvat sau vor fi nevoiti sa il amputeze.

VIDEO PROTVPLUS.RO