Un barbat din Bacau risca inchisoarea dupa ce a gonit copiii care ii intrau in curte. "Aproape ca era mort, saracul"

15-05-2017 16:21

Un barbat de 59 de ani din Damienesti, judetul Bacau ar putea ajunge la puscarie pentru tentativa de omor, dupa un gest nesabuit.

Omul facea curatenie in gradina, cand a vazut dupa gard doi copii care se apropiau de ciresul lui. Fara sa se gandeasca la consecinte a pus mana pe un bulgare de pamint si a aruncat inspre ei, ca sa ii alunge. Unul dintre baieti, de 11 ani, a fost lovit grav in cap. A ajuns urgent la spital, unde a fost operat imediat.

Dupa ce a aruncat cu bulgarele, barbatul a realizat urmarile gestului sau doar cand i-a auzit strigand dupa ajutor pe parintii copilului. Tot el a sunat la 112 si cu masina lui l-a dus pe copil inspre oras pana s-au intalnit cu salvarea.

“A venit acasa si a spus ca il doare capul”, povesteste bunica copilului. “Tipa, tipa. L-am udat cu apa si cu otet si l-am scos afara pe o patura. Aproape ca era mort saracul. A zis ca i-a dat omul asta in cap cu un bulgare"

"Nu stiu ce sa spun ca omul asta e cuminte, nu stiu, dintr-o gluma, asa, a aruncat. A fost lovit la creierul mic, a mai vorbit 2-3 cuvinte si i-a spus mamei ca nu mai poate si a pus capul jos”, spune si matusa micutului.

Baiatul de 11 ani a fost dus la spitalul judetean de urgenta din Bacau, si a intrat in sala de operatie.  Starea copilului este acum stabila insa pericolul inca nu a trecut, spun medicii. Barbatul acuzat acum de tentativa de omor a declarat anchetatorilor ca a vrut doar sa ii sperie pe baieti si sa ii alunge.

“Am luat un bolovan din cartofi si am aruncat dupa ei atat. Nu am vrut, ca am aruncat sa ii sperii. Am vrut sa dau in gard si s-a dus dincolo de gard bolovanul."

In functie de evolutia starii de sanatate a copilului, anchetatorii vor decide acum soarta barbatului.


VIDEO PROTVPLUS.RO