Un barbat din Arges a vrut sa dea foc miristii, dar a ars de viu. Victima si-ar putea pierde si subventia APIA

Ultima actualizare: 13-03-2017 07:13

Un barbat in varsta de 44 de ani din Arges a suferit arsuri groaznice pe corp. A dat foc vegetatiei uscate de pe camp, dar flacarile s-au extins cu repeziciune si s-au transformat intr-o capcana mortala.

Un echipaj medical l-a transportat de urgenta la spitalul din Pitesti, apoi a fost transferat cu un elicopter SMURD la Bucuresti. Barbatul in varsta de 44 de ani, de loc din Baiculesti, judetul Arges, era in stare extrem de grava cand a ajuns la spitalul de urgenta din Pitesti. Asa ca doctorii de acolo au hotarat sa-l transporte la Bucuresti cu un elicopter SMURD.

Dr. Ion Tanislav, Serviciul de Ambulanta Arges: “A suferit arsuri pe 55% din suprafata corpului, arsuri de gradul 3, cu necroza la nivelul membrelor inferioare."

Omul a ajuns in grija medicilor dupa ce a dat foc unei miristi, povestesc martorii, care au asistat neputinciosi la intreaga scena.

"A batut vantul, a luat-o flacara in sus. Probabil s-a dus sa stinga. Noi eram pe partea astalalta”, povesteste un vecin. “Cand am ajuns acolo cu galeata, el era jos. Abia se mai vedea dand din maini si din picioare."

Barbatul este internat la Spitalul Floreasca din Bucuresti, dar medicii ii dau sanse mici de supravietuire.

Fermierii nu au voie sa dea foc ierburilor uscate de pe camp. In cazul in care vor sa curete astfel terenurile, este obligatoriu sa aiba recomandare de la Autoritatea Nationala Fitosanitara si aprobarea pompierilor. Altfel, pot fi sanctionati.

Florin Faur, director executiv APIA Timis: "O incalcare care poate sa atraga in prima faza, la primul incident o sanctiune de 5% pentru fermierul respectiv, iar daca respectiva problema are repetitivitate, se poate ca fermierul sa fie exclus de la plata formelor de sprijin financiar de la APIA."

Cine nu respecta regulile poate pierde banii. Pentru fiecare hectar, autoritatile locale si Uniunea Europeana ofera 782 de lei. Cei care au pana in 30 de hectare beneficiaza de inca 223 de lei. Fermierii spun ca o igienizare corecta se face sezonier, dupa fiecare cultura.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!