Un bărbat cu probleme psihice a murit, după ce a fost lăsat să plece de la spital

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Luni 15 Aprilie 2019 17:49
Data publicarii: Luni 15 Aprilie 2019 16:53
Categorie: Şocant

Un bărbat de 63 de ani cu probleme psihice a murit de frig, după ce a fost consultat de medicii spitalului din Curtea de Argeş şi lăsat să plece singur acasă, cu o reţetă şi o trimitere la specialist.

Omul a luat-o în direcţia opusă satului sau, a ajuns într-o pădure, s-a dezbrăcat de o parte din haine pe drum şi a fost găsit fără suflare a doua zi dimineaţă.

Bărbatul trăia singur şi era cunoscut ca fiind bolnav psihic. Vineri dimineaţă, în centrul comunei Cepari, i s-a făcut rău.

Angajaţii Primăriei şi Poliţia au chemat ambulanţa, care l-a dus la cel mai apropiat spital. Acolo doctorii l-au examinat, i-au pus o perfuzie şi i-au dat o trimitere către psihiatrie. După o oră şi jumătate, omul a fost liber să plece.

Nici una dintre rudele sale şi nici asistenta socială a primăriei din Cepari nu a fost anunţată despre situaţia pacientului.

„Mă mușcă niște bondari”

 

Poliţiştii l-au găsit pe bărbat mort, a doua zi dimineaţă, iar medicii au stabilit ca hipotermia a fost cauza decesului. La spitalul din Curtea de Argeş a început o anchetă internă pentru a stabili dacă cineva a încălcat vreo procedură, însă şi poliţiştii fac cercetări în acest caz

Vineri de dimineaţă, angajaţii primăriei l-au văzut pe bietul om aşezat pe o piatră, în centrul localităţii. Se simţea rău, aşa că l-au adus pe o bancă la primărie şi au sunat la ambulanţă.

Poliţiştii din comună au fost şi ei prezenţi la întreaga scenă.

Mihai Radu, localnic: „A fost preluat de ambulantă de acia, el nu mai gândea nimic, el zicea că: „Mă muşcă nişte bondari", dădea din mâini, făcea fel de fel de figuri din mâini, aşa."

Constantin Vasile, angajat primărie: „Poliţia a sunat a doua oară: „Domnule, veniţi să luaţi bolnavul ăsta psihic sau ce faceţi ?!" Nu trebuia lăsat nesupravegheat, e clar! Dar aicea, la Curtea de Argeş e spitalul Curtea de Argeş, mai multe nu pot să spun! "

O zi mai târziu, bărbatul era găsit mort, la circa trei kilometri de spitalul municipal din Curtea de Argeş, în direcţia opusă comunei unde locuia bărbatul. Chiar dacă nu ar fi rătăcit drumul, n-ar fi putut ajunge pe jos acasă, la 20 de km de oraş.

Radu Mihai, localnic : „Oricum el nu putea să plece, doamnă, deci trebuia... El nu era capabil să plece singur! Eu nu cred că putea să ajungă singur acasă, avea probleme.”
Reporter: „A mai fost internat. La psihiatrie?”
Localnic: „Da, acu' două săptămâni."

Angajata primăriei care a sunat la ambulanţă spune că bărbatul a mai fost internat la psihiatrie şi, de fiecare dată când a plecat din spital, a fost anunţată.

Ce spun reprezentanții spitalului

 

Elena Statică, angajat asistenta socială primăria Cepari: „Eu ştiu că situaţia asta s-a mai întâmplat, dar a fost internat la Vedea. Acolo, într-adevăr, ne-au informat şi pe noi şi au informat şi fiica acestuia.”
Reporter: „De aici v-a anunţat cineva?”
Elena Statică: „Nu. "

Directorul spitalului din Curtea de Argeş spune că a făcut tot ce trebuia: i-a dat o reţetă şi un bilet de trimitere către psihiatrie.

Viorel Popescu, manager spitalul municipal Curtea de Argeş: „I s-a terminat perfuzia, după care s-a sculat şi a zis că pleacă acasă.”
Reporter: „A semnat?”
Manager: „Nu, pentru că nu era în stare nici când a venit, să semneze şi nici când a plecat! Fiind şi agitat ... a plecat frumos.”

Agent-şef principal Florin Popa, purtător de cuvânt IPJ Argeş:Poliţiştii desfăşoară cercetări pentru a stabili împrejurările în care bărbatul a plecat de la spital şi ulterior a fost găsit decedat.”

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Noi detalii în cazul bărbatului găsit mort într-un apartament din Bacău
Noi detalii în cazul bărbatului găsit mort într-un apartament din Bacău
VIDEO PROTVPLUS.RO
traficant de droguri din Celaya
Masacru într-o secţie de poliţie, comis de traficanţii de droguri. Cine era ţinta lor
Un bărbat a fost bătut de o luptătoare MMA. Femeia l-a prins făcând gesturi vulgare
Motivul pentru care un credincios se răstigneşte în fiecare an. Reacţia martorilor
Ororile trăite de 2 surori, în Arabia Saudită: "Eram tratate ca niște sclave"
Conflict cu săbii, într-un club din Caracal. De ce se luptă clanul "Cimino" cu "Codiţă"
Credincioși catolici crucificați asemenea lui Iisus. Ritualul condamnat de Biserică
Un muncitor, în stare critică, după ce a căzut de pe cupola unei biserici. Ce spun martorii
Un muncitor, în stare critică, după ce a căzut de pe cupola unei biserici. Ce spun martorii
Părinții unui băiețel i-au cusut un microfon de hăinuță. Descoperirea șocantă
Reacția poliției în timp ce o tânără povestește că a fost violată de directorul școlii
Momentul în care o elevă din Bistrița e spulberată pe trecerea de pietoni de un microbuz
Student băgat în comă după ce a fost lovit de un hoț. Dinții i-au ajuns în plămâni
Fetiță torturată până la moarte de mătușă. De ce a fost pedepsit directorul școlii