Un bărbat care îşi ţinea fiica cu probleme psihice încuiată într-o încăpere, cercetat penal

Ultima actualizare: 28-12-2021 16:20
politie
StirilePROTV

Un bărbat de 77 de ani din comuna prahoveană Jugureni, care îşi ţinea fiica cu probleme psihice încuiată într-o încăpere, este cercetat penal pentru lipsire de libertate.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, poliţiştii din oraşul Mizil s-au sesizat din oficiu în acest caz.

S-a constituit echipă operativă care, împreună cu reprezentanţi ai primăriei, s-au deplasat la imobilul în cauză, iar în prezenţa bărbatului s-a pătruns în interiorul locuinţei, prevăzută cu un grilaj metalic, asigurat cu un lacăt, unde a fost identificată o femeie, în vârstă de 42 de ani. În urma examinării vizuale, femeia nu prezenta leziuni fizice, având libertate de mişcare în cadrul încăperii, prezentând o stare de senilitate, fără a putea oferi răspunsuri cu privire la situaţia în care a fost găsită", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, din discuţiile purtate cu bărbatul a reieşit că fiica sa suferă de afecţiuni psihice şi nu îşi poate purta singură de grijă, ceea ce l-a determinat să recurgă la această metodă.

La faţa locului s-au prezentat şi reprezentanţii DGASPC Prahova, care urmează să ia măsurile legale care se impun.

În cauză s-a luat legătura cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil, care a dispus să se efectueze cercetări faţă de bărbatul în vârstă de 77 de ani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal", precizează IPJ Prahova.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO