Un barbat american a fost condamnat la 40 de ani de inchisoare, dupa un gest socant comis asupra unui cuplu gay

guantanamo

Martin Blackwell a fost condamnat, miercuri, la 40 de ani de inchisoare, dupa ce a aruncat apa clocotita pe un cuplu gay, cei doi avand nevoie de operatii chirurgicale din cauza arsurilor severe

Juriul a deliberat aproximativ 90 de minute, inainte sa-l gaseasca vinovat pe Martin Blackwell, 48, de 8 acuzatii asupra lui Anthony Goode si Marquez Tolbert, conform YAHOO

Judecatorul Henry Newkirk a spus ca dovezile sunt coplesitoare, iar Blackwell s-a comportat intr-un mod mod premeditat, fara scrupule. Judecatorul a mentionat:” Iti ia ceva timp pentru a a fierbe apa. Ai avut atat timp ca sa apelezi la vocea constiintei si sa renunti la acest gest!”

Procurorii au declarat ca a fost un atac premeditat, rau-intentionat din partea inculpatului. Una dintre victime, Tolbert, a depus marturie. Dupa ce a turnat apa clocotita pe ei, Blackwell l-a apucat, in timp ce el se zbatea din cauza durerilor, si i-a spus:” Da-i drumu din casa mea, cu toti homosexualii tai!”

Statul Georgia nu are o lege pentru ura care tine de sexualitate sau orice alta discriminare. FBI a mentionat faptul ca in martie au pornit o investigatie, dar purtatorul de cuvant, Kevin Rowson, a spus, miercuri, ca agentia nu priveste aceasta investigatie ca pe-o proba palpabila.

Citește și
t.a.t.u
S-a sarutat cu o femeie pe scena, dar si-ar condamna fiul daca ar fi gay. Critici dure la adresa unei foste membre a t.A.T.u
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Avocata lui Martin Blackwell a confirmat faptul ca barbatul a turna apa peste cei doi barbati, dar a rugat juriul sa mentioneze faptul ca a fost un gest necugetat. “Nu este vorba despre ura. Este vorba despre cultura veche, despre atitudinea homofoba de pe vremuri”, le-a explicat Monique Walker celor din juriu.

Apararea nu a chemat in boxa acuzatilor niciun martor si nu a prezentat nicio dovada. Blackwell, care a fost nepasator pe tot parcursul procesului, nu a dorit sa vina in boxa acuzatilor. El nu a avut nicio remuscare sau reactive dupa ce a fost anuntat verdictul.

Martin era sofer pe tir si locuia cu iubita lui, Kim Foster, in apartamentul surorii lui, cand locuia in oras. Gooden, fiul iubitei sale, si Tolbert formau un cuplu de o luna si dormeau in acel apartament, dupa ce au lucrat o tura suplimentara de noapte, iar Blackwell a turnat apa fierbinte pe ei.

Avocata lui Martin a declarat ca cei doi tineri au avut un comportament nerespectuos si ca sunt anumite activitati pe care oamenii care impart aceeasi casa n-ar trebuie sa le faca.

Procurorul Fani Willis a ras cand a auzit acesta ipoteza din partea avocatei. “Nu ne intoarcem in perioada cand tratai oamenii diferit din cauza faptului cum se comportau”, a conchis aceasta.

Avocata lui Blackwell a spus ca barbatul a recurs deseori la jigniri asupra membrilor care imparteau acel apartament, intrebandu-i despre viata lor sexuala, adresandu-le cuvinte peiorative, iar aruncatul apei clocotite pe acest cuplu fiind doar o prelungire a acestui comportament nesabuit. El nu ar fi vrut de gand sa-i raneasca pe cei doi, el a dorit doar ca cei doi sa inceteze acest comportament rusinos, in conceptia lui.

Procurorul a mentionat faptul ca actiunile lui Blackwell au fost premeditate. El a avut timp sa aleaga cea mai mare oala din casa, sa o umple cu apa si sa puna apa la fiert. Asta i-a oferit destul timp sa se gandeasca la consecintele gestului sau.

Gooden, una dintre victime, 24, a fost spitalizat o luna in spital, dintre care doua saptamani si le-a petrecut intr-o coma indusa, iar Tolbert, cealalata victim, si-a petrecut 10 zile in spital. Ambii barbati au suferit arsuri severe, care au necesitat interventii chirurgicale si transplant de piele.

Ambii au depus marturie, marti. Acestia au dezvaluit faptul ca au trecut prin momente terifiante, trecand printr-o suferinta de nedescris, si nu au fost in stare sa faca nici cele mai banale activitati, precum mancatul, spalatul sau mersul la toaleta fara ajutorul personalului din spital.

Sunt foarte entuziasmat. Cred ca s-a facut dreptate!”, le-a spus acesta reporterilor, dupa anuntarea verdictului. A fost atat de emotionat inaintea procesului, dar odata ce-a depus marturie despre ce s-a intamplat, i s-a luat o piatra de pe inima, a relatat acesta.

Dupa ce a trecut prin asemenea chinuri, Tolbert a realizat cat de pretioasa e viata, fiind pregatit sa treaca peste acest incident si sa se axeze pe cursurile de arhitectura. El si Gooden au ramas prieteni si vorbesc fiecare cu celalalt despre cum se mai simt, cum recurge recuperarea.

Procurorii au rugat juriul sa-l gaseasca pe Blackwell vinovat de desfigurare agravanta si pierdere a utilitatii a unor membre corporale, alaturi de vinovatia pentru asalt agravant in cazul aruncarii apei clocotite pe cei doi tineri.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Reactia preotilor moldoveni la un mars al comunitatii gay in Chisinau.
Reactia preotilor moldoveni la un mars al comunitatii gay in Chisinau. "Mamele voastre nu o fost asa"

Scandal urias in centrul Chisinaului la un mars de sustinere a persoanelor gay. Preoti si enoriasi au organizat o contramanifestatie, au aruncat cu oua de la balcoane si s-au luat la harta cu politia.

S-a sarutat cu o femeie pe scena, dar si-ar condamna fiul daca ar fi gay. Critici dure la adresa unei foste membre a t.A.T.u
S-a sarutat cu o femeie pe scena, dar si-ar condamna fiul daca ar fi gay. Critici dure la adresa unei foste membre a t.A.T.u

Una dintre cantaretele de la t.A.T.u. a reusit sa socheze pe toata lumea dupa ce a declarat intr-o aparitie televizata ca nu i-ar permite fiului ei sa fie gay.

Experiment inedit: un crestin devotat s-a declarat homosexual. Cum a fost viata lui timp de 1 an
Experiment inedit: un crestin devotat s-a declarat homosexual. Cum a fost viata lui timp de 1 an

Un american care era crestin practicant si homofob a facut un experiment, ca sa vada cum este viata unei persoane cu o orientare sexuala diferita de cea obisnuita.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.