Un bărbat a murit după ce a fost călcat în picioare de un elefant, în Botswana

Ultima actualizare: 06-08-2019 10:47
Elefant
iStock

Un bărbat de 28 de ani a murit după ce a fost călcat în picioare de un elefant duminică la Muchenje Safari Lodge, o cabană pentru pasionaţii de safari, situată la aproximativ 60 de kilometri de Kasane, în nord-estul Botswanei.

 

Situme Budani, un superintendent local, a declarat luni că decedatul era angajat al unei firme de pază. El fusese transferat la Muchenje Safari Lodge şi se afla într-o misiune de patrulă când a avut loc incidentul.

Bărbatul a fost confirmat mort după ce a fost transportat la un spital din Kasane.

Potrivit lui Budani, acest incident ridică la două numărul atacurilor elefanţilor în zonă din acest an. Victima din primul incident a supravieţuit, însă a fost grav rănită, a precizat acesta.

În Botswana - gazda a circa o treime din populaţia de 450.000 de elefanţi a Africii - numărul de elefanţi s-a triplat din 1991, ajungând la circa 160.000 de exemplare, conform statisticilor furnizate de guvern.

La începutul acestui an, autorităţile au ridicat interdicţia de vânătoare instituită în 2014 şi au anunţat planuri de implementare a vânătorii controlate, în scopul de a reduce populaţia de elefanţi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

aaCLICK AICI peantru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO