Un bărbat a murit asfixiat cu gazele de la aragazul uitat aprins în timpul nopții

Ultima actualizare: 01-03-2019 17:31

Tragedie într-un cartier de la marginea orașului Râșnov. Un bărbat de 68 de ani a murit asfixiat cu gazele de la aragazul uitat aprins peste noapte.

Blocul în care locuia bărbatul nu mai este conectat la utilități, din cauza datoriilor acumulate de câțiva locatari.

Vecinii se tem că astfel de tragedii s-ar putea repetă, pentru că, în disperare de cauză, oamenii apelează la tot felul de improvizații care le pun viețile în pericol.

Divorțat de mai multă vreme, bărbatul de 68 de ani stătea singur într-o garsonieră modestă, oferită de firma la care a fost angajat toată viața. Joi n-a ieșit deloc din casă, iar asta i-a alarmat pe vecini.

Nicolae Craiu, vecin: ”A fost la alimentară seara, aicea, și-a luat mâncare, alea și ziua n-a ieșit afară. Ne-am dus, am bătut la ușa și era încuiat. Am sunat la poliția, a venit, a spart ușa și l-a găsit mort, pe pat, acolo. ”

Blocul în care locuia bărbatul nu mai era racordat la rețeaua de gaz și nici la cea de curent electric, din cauza datoriilor acumulate de câțiva-rău platnici.

Vasile Țăndărel, vecin: ”S-au adunat datorii foarte multe, au tăiat curentul, au tăiat gazul, omul a trebuit să se încălzească cu ceva. A trebui să facă o sursă de încălzire. I-am și spus: băi, ai grijă, ai grijă! ”

În situația victimei sunt nu mai puțin de 30 de familii. Blocurile în care locuiesc sunt ale unei societăți aflate în insolvență, iar datoriile acumulate de câțiva dintre locatari i-au afectat pe toți. Rămași fără utilități, oamenii își înghesuie în casă generatoare electrice, sobe cu lemne și butelii de gaz metan. Fac tot felul de improvizații care le pun viața în pericol.

Margareta Gașpar, locatară: ”Noi n-avem curent, suntem 30 de copii mici, bebeluși, n-avem curent, stăm fără căldură, fără gaz, bătrâni, femei însărcinate”.

Moartea bărbatului este anchetată acum de polițiști și procurori. Vecinii speră ca, după această tragedie, să-l convingă pe proprietarul blocurilor să le vândă lor locuințele, așa încât să își poată face contracte individuale pentru curent electric și gaz.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO