Un băiat din Coreea de Nord a fost condamnat la 14 ani de muncă grea în închisoare, după ce s-a uitat cinci minute la un film

Ultima actualizare: 30-11-2021 09:59
inchisoare coreea
Shutterstock

Autoritățile din Coreea de Nord au arestat un adolescent de 14 ani după ce s-a uitat, timp de cinci minute, la filmul sud-coreean „The Uncle”.

Coreea de Nord a condamnat la 14 ani de muncă în penitenciar un adolescent, după ce acesta s-a uitat timp de cinci minute la un film sud-coreean, regizat de Kim Hyoung-jin.

Băiatul în vârstă de 14 ani a fost arestat pe 7 noiembrie.

A fost arestat pentru că s-a uitat la film pentru cinci minute. A fost condamnat la 14 ani de muncă grea”, a declarat o sursă din Coreea de Nord, scrie dailystar.co.uk.

Și părinții adolescentului riscă să fie, la rândul lor, pedeapsiți din cauza „sistemului de asociere” din Coreea de Nord.

Potrivit acestui sistem, „dacă o infracțiune culturală se produce din cauza educației iresponsabile”, atunci cei răspunzători primesc o amendă uriașă.

Rezidenții orașului din care este și adolescentul se tem că părinții ar putea fi trimiși într-un lagăr, după ce aceeași soartă au avut-o și părinții unui alt copil care s-a uitat la filme pentru adulți.

În ceea ce privește pedeapsa studentului, legile nord-coreene privind ideologia spun că cei care au văzut sau au păstrat filme sud-coreene „mai mult de cinci ani și mai puțin de 15 ani” vor fi pedepsiți cu „muncă corecțională”.

De remarcat este faptul că legea specifică un interval de timp mult mai mare decât cele cinci minute de care studentul ar fi vinovat.

Se crede că filmele sud-coreene sunt din ce în ce mai vizionate de către tinerii din Coreea de Nord, iar autoritățile aplică legile pentru acest tip de infracțiuni cu cea mai mare strictețe.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO