Un baiat de 15 ani, din Maramures, a murit inoxicat cu monoxid de carbon. Gestul care i-a adus sfarsitul

15-05-2017 22:30

Sfarsit tragic pentru un baiat de 15 ani din Maramures, care a fost gasit mort chiar de bunica lui.

Acesta ii ceruse voie batranei sa doarma, impreuna cu un var, in casa parintilor, plecati la munca in strainatate.

Cei doi baieti au blocat insa hornul de la soba si s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

Celalalt baiat se afla in stare grava la spital.

Bunica victimei: "Cum am dat aici si a bagat vecina mana. Uitati cheile aici, cum au inchis usa. El era cu manecile cred ca asa si celalalt mai jos, tras la picioare."

Parintii adolescentului au plecat in urma cu o luna la munca in strainatate. Tatal este in Austria, iar mama in Germania. Cei doi copii ai lor, baiatul de 15 ani si o fata de 16, au ramas in grija bunicilor. Cosmin a insistat sa doarma in casa parinteasca impreuna cu un var si, in cele din urma, bunica i-a lasat.

Bunica baiatului: "Se spala si tot si sta pana la 10 , zic dormi la mine Cosmin, nu merge nicaieri. Zice ma duc, ca dimineata ma scol si ma duc la scoala. Ma duc si hurduc la fereastra si nu raspunde nimeni, mai Cosmin, mai Razvi."

Vecin: "Nu a vrut sa doarma la bunica-sa. A zis ca merge si doarme acasa, cu verisorul acela."

Batrana a mers sa-i trezeasca pe cei doi pentru a-i trimite la scoala. Femeia nu stia insa ca baietii blocasera aerisirea de la horn ca sa pastreze caldura din soba.

Bunica: "A bagat subar asta, l-am tras eu apoi, nu a mai fost aer. Cand a deschis nu mai era aer."

Pentru ca usa era incuiata pe interior, bunica a apelat la o vecina cu ajutorul careia a spart geamul usei. In pat zaceau cei doi. Pentru Cosmin, medicii veniti la fata locului nu au mai putut sa faca nimic. Razvan, varul sau, in varsta de 12 ani, este in stare grava la spitalul din Baia Mare.

Oana Alexa-Gonczi, Purtator de Cuvant ISU Maramures: "Pacientul a fost preluat stabil hemodinamic, constient. Cealalta victima, intoxicate cu monoxid de carbon, a fost declarata decedata
de catre echipajul de pe ambulanta."

Matusa lui Cosmin: "Bun, intelegator, un copil bun, daca zicea un om Cosmin, hai, ajuta, mergea. Ii placea munca."

Cei de la Protectia Copilului au demarat o ancheta.

Adrian Mandru, Purtator de Cuvant DGASPC Maramures:"Colegii mei au fost sesizati si vor face verificari pentru a vedea daca in familie mai sunt copii ramasi singuri acasa si daca se impune preluarea acestora in sistemul de protectie."

Parintii lui Cosmin se vor intoarce acasa pentru a-si conduce fiul pe ultimul drum.


VIDEO PROTVPLUS.RO