Doi minori au furat mașina părinților și au provocat un accident mortal. Ce a făcut apoi vinovatul

Ultima actualizare: 14-02-2019 17:47

Grav accident de circulaţie la graniţa judeţelor Buzău şi Vrancea. Un băiat de 14 ani a murit după ce maşina în care se afla împreună cu un prieten cu un an mai mare s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului.

Cei doi au luat maşina părinţilor victimei în miez de noapte, evident fără ştirea acestora. Poliţiştii spun că în momentul producerii accidentului, băiatul de 15 ani, care a scăpat teafăr din accident, era la volanul autoturismului.

Cei doi adolescenţi au luat maşina din faţa casei ca să meargă la o plimbare până în satul vecin.

La început la volan s-a urcat adolescentul de 14 ani, dar a condus doar câteva sute de metri pe uliţele satului Codreşti din Vrancea. După câteva ture, a schimbat locul cu prietenul său, în vârstă de 15 ani.

Acesta se pare că a pornit în mare viteză spre satul vecin - Dăscăleşti, din judeţul Buzău. Fără experienţă, băiatul a pierdul controlul volanului, a intrat pe contrasens şi a ajuns cu maşina într-un şanţ. Autoturismul a lovit un trunchi de copac, a ricoşat înapoi pe şosea, iar băiatul de 14 ani a fost aruncat din maşină în urma impactului. A murit pe loc, spun medicii legişti.

Speriat de consecinţe, amicul său s-a întors pe jos acasă şi nu a suflat o vorbă nimănui.

Părinţii băiatului de 14 ani au aflat de tragedie abia dimineaţa de la poliţişti.

Vasile Adamache, tatăl: ”A luat cheile pur şi simplu şi a plecat, a condus el undeva până la ieşire, a luat-o aşa până la ieşire şi acolo s-a terminat. Au plecat să se ducă pe ultimul drum.”

Vestea morţii băiatului de 14 ani i-a şocat pe săteni.

Pentru că băiatul care a condus maşina nu are 16 ani, va fi supus unei expertize medico-legale pentru stabilirea discernământului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO