Un adolescent de 17 ani din Neamt a murit inghitit de namol. Pompierii si scafandrii ii cauta trupul de patru zile

Ultima actualizare: 19-06-2015 07:07

O mama dintr-o localitate din Neamt nu-si mai gaseste linistea, dupa ce singurul sau fiu, in varsta de 17 ani, a pierit inghitit de namol.

A intrat in raul Bistrita, insa s-a afundat in noroi, fara sa mai poata fi salvat. Varul sau, cu trei ani mai mic, a incercat sa-l traga afara, insa a renuntat cand a vazut nu are nicio sansa. De patru zile pompierii si scafandrii il cauta fara incetare pe adolescent, dar trupul sau nu este de gasit.

Tanarul de 17 ani a plecat vineri de acasa, impreuna cu un verisor. S-au oprit pe malul Bistritei, unde, spun localnicii, copiii din sat obisnuiesc sa mearga la scaldat. Culmea este ca niciunul din baieti n-a intrat in apa pana seara, cand cel de 17 ani a vrut sa-si spele picioarele. A nimerit insa intr-un loc plin de mal si, in cateva minute, s-a afundat cu totul in el.

Eugenia Surdu, mama baiatului: "Acolo e mult mal. Tot a mers, a mers pana unde e adanc si poate el s-a pierdut cand a vazut ca da la adanc."

Varul sau, in varsta de 14 ani, a reusit, totusi, sa-l prinda de mana, dar cand si-a dat seama ca-l trage si pe el in adanc, i-a dat drumul. A fugit in sat sa ceara ajutor, iar o alta ruda a sunat urgent la 112. Inspectorul pentru Situatii de Urgenta Neamt a mobilizat urgent la fata locului noua pompieri. De patru zile, echipajele il cauta fara incetare pe adolescent, insa nici urma de el.

Andrei Grancea, ISU Neamt: "Am fost sprijiniti in efectuarea cautarilor de doi scafandri, fara ca trupul baiatului sa fie gasit."

Localnicii stiu ca locul unde s-a petrecut tragedia este periculos.

"Acolo sunt niste vartejuri foarte periculoase. Tata a fost plutas si, cand ajungea aici, se ferea. Este un vartej grozav care il azvarlea cu pluta la margine", spune un localnic.

Mama baiatului nu-si doreste decat sa-si gaseasca fiul si sa-l inmormanteze crestineste. Toata viata s-a chinuit sa-l creasca singura, dupa ce barbatul a parasit-o. Acum si fiul ei a plecat pentru totdeauna.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO