Ultimele cuvinte ale barbatului din Constanta, ucis de iubit. Fata criminalului, surprinsa de camerele de supraveghere

01-11-2014 19:15


Politistii din Constanta sunt in alerta, si incearca sa-l aresteze pe barbatul care si-a ucis amantul joi noaptea intr-un acces de furie.

Anchetatorii refuza sa ii dezvaluie identitatea, dar e posibil ca fata criminalului sa apara in imaginile surprinse de camerele de supraveghere din blocul unde s-a savarsit crima. Unul dintre vecinii care au incercat sa-i acorde primul ajutor tanarului de 39 de ani, spune ca victima a rostit, cu limba de moarte, numele ucigasului sau.

"Edi, ce mi-ai facut, Edi?!" - au fost ultimele cuvinte ale lui Iustin - povesteste vecinul care l-a gasit pe barbat in agonie, plin de sange, in scara blocului. Ranit grav, tanarul a reusit sa coboare un etaj si sa bata disperat la cateva usi, in speranta ca cineva il va salva. Oamenii care au iesit, speriati de zgomot, au incercat din rasputeri sa-i opreasca hemoragia. Din pacate, Iustin a murit in fata lor.

"S-au auzit lovituri in usi, am iesit din casa. Am vazut urmele de sange pe scara, era foarte mult sange in dreptul liftului si el se tine de gat. A urcat la 5, s-a asezat in usa, m-a rugat sa-i pun ceva ca ii curge sange de la gat, i-am adus un maieu, l-am pus la gat. Au ramas vecinii cu el i-au aprins o lumanare si el tot repeta: Edi, ce mi-ai facut Edi?", a povestit un martor.

Iustin ducea o viata tumultoasa. Pe pagina personala de Facebook se declara somer, dar locuia intr-un complex rezidential nou si conducea o masina scumpa. Victima conducea un autoturism de lux in valoare de cateva zeci de mii de euro. Anchetatorii au sigilat-o si au luat amprente de pe usa pasagerului. Vecinii povestesc ca mai multi barbati obisnuiau sa vina adeseori in apartamentul lui Iustin si de multe ori i-au auzit certandu-se. Tanarul, homosexual, era in evidentele medicilor - infectat cu HIV.

Agresorul era familiarizat cu locul, asa ca a intrat in bloc pe aceasta usa care da spre garaj. A omis insa un amanunt important, camerele de supraveghere care cu siguranta i-au surprins chipul, asa ca politistii stiu pe cine sa caute.

Psihologii criminalisti spun ca de cele mai multe ori astfel de cazuri sunt provocate de gelozie. "Sunt foarte violenti cand intervine gelozia, ei sunt foarte cruzi. El incearca sa fuga, sunt niste oameni foarte prudenti, calculati, inteligenti. Foarte greu am reusit sa-i prindem, ei se ascund, sunt formati sa stearga urmele", a explicat un psiholog.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere in noaptea crimei sunt analizate acum de procurori.

Tags: crima, constanta,

VIDEO PROTVPLUS.RO