Trei persoane din Bacau moarte din cauza monoxidului de carbon emanat de vinul aflat in fermentatie: "Erau unul peste altul"
Sfarsit tragic pentru un cuplu din Sascut, judetul Bacau si vecinul acestora, descoperiti fara suflare. Cei trei au murit din cauza intoxicatiei cu monoxid de carbon emanat de vinul aflat in fermentatie.
O vecina i-a gasit prabusiti unul peste celalalt.
Un barbat de 83 de ani, sotia acestuia, de 76 si un vecin de 77 de ani venit in vizita, au murit din cauza gazelor emanate de strugurii aflati in fermentatie. O vecina careia i s-a parut suspect ca nu mai vede miscare in curte a plecat in cautarea lor. In momentul in care s-a apropiat de usa beciului, a simtit miros intepator si si-a dat seama ca s-a intamplat ceva.
Viorica Lupu, vecina: "Cand am vazut usile deschise, m-am uitat si am vazut ca becul era aprins la beci. Cand m-am dus in usa beciului, i-am vazut pe toti trei acolo, morti. Erau cazuti jos. Am strigat la sotul meu si el mi-a zis sa sun la 112."
Imediat, la fata locului au sosit medicii. Din pacate, manevrele de resuscitare au fost in zadar; niciunul dintre batrani nu si-a mai revenit.
Ioana Tanase, vecina: "Batrana era jos, batranul peste ea si domnul celalalt, peste ei. Erau unul peste altul..."
Din pacate, an de an aceste tragedii se intampla din cauza neglijentei gospodarilor care pun recipiente mari cu borhot in camere mici si neaerisite. Specialistii spun ca monoxidul emanat de fermentatie este atat de periculos incat in cazul unei concentratii mari este suficienta o singura inhalare pentru ca victima sa se prabuseasca inconstienta.
In cele mai multe dintre cazuri apar victime multiple, deoarece acestea ignora pericolul si incearca sa scoata la aer prima persoana care s-a expus gazelor.