Tragedie la o gradina zoologica din Prahova. Un om a murit dupa ce a fost intepat de cea mai mare specie de viespe din Europa

15-05-2017 12:37

Tragedie la gradina zoologica Bucov din judetul Prahova. Un angajat a murit dupa ce a fost intepat de o viespe.

Alergic, probabil, la venin, omului i s-a facut rau imediat ce a simtit intepatura, iar colegii au chemat de urgenta ambulanta.

Din pacate, insa, barbatul facuse soc anafilactic si nu a mai putut fi salvat. Avea 53 de ani si era tata a doi copii.

Barbatul lucra de 15 ani la gradina zoologica din localitatea Bucov, de langa Ploiesti. Tocmai isi terminase serviciul de noapte si a mers la vestiar sa scrie procesul verbal de iesire din tura.

Era impreuna cu un coleg, cand a simtit intepatura in degetul mare de la mana stanga. A vazut viespea cazuta pe podea si a si strivit-o apoi cu piciorul. Dar, in doar cateva minute, i s-a facut rau si s-a sufocat.

Colegul a chemat repede ambulanta, iar medicii au incercat zadarnic sa il resusciteze pe barbat. Specialistii gradinii zoologice au studiat insecta si spun ca avea 6 centimetri lungime, iar acul era unul foarte gros.

Ei spun ca e vorba de cea mai mare specie de viespe din Europa, care se gaseste si in tara noastra. Insecta a fost preluata de criminalistii care au dechis cercetarile in acest caz.

Angajatii gradinii zoologice au primit pastile contra alergiilor, pe care sa le inghita in cazul in care vor fi intepati.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO