Tragedie într-o familie de polițiști. Femeie ucisă de soț, din cauza datoriilor

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Leanne McKie
Facebook/Leanne McKie

Un inspector de poliție din Marea Britanie, cu 20 de ani de experiență, a fost găsit vinovat pentru moartea soției sale. Daren McKie a fost acuzat că și-a strangulat soția, după care i-a aruncat trupul în lac și a încercat să își acopere urmele.

El ar fi recurs la acest gest după ce femeia a aflat că acesta a făcut o cerere de împrumut de aproximativ 62.000 de euro fără consimțământul ei. 

Darren McKie, în vârstă de 43 de ani, și soția sa Leanne lucrau la o secție de poliție din Greater Manchester. Potrivit anchetatorilor, cuplul avea probleme financiare și ar fi datorat aproximativ 115.000 de euro, relatează bbc.com.

„Moartea femeii a fost cauzată de o ceartă pe care au avut-o după ce el a fost găsit vinovat de săvârșirea unor infracțiuni foarte grave”, a spus procurorul Nigel Power QC în instanță.

Potrivit sursei citate, inspectorul Mckie i-a falsificat semnătura soției în repetate rânduri, i-a folosit numărul de mandat și documente salariale pentru cererea de împrumut. Într-o zi, a plecat de la muncă brusc, după ce a primit un mesaj de la femeie. Aceasta i-a mărturist că a descoperit cererea de împrumut. Ulterior, Leanne McKie, în vârstă de 39 de ani, a fost găsită strangulată în lacul Poyton din Cheshire.

McKie a încercat să-și acopere urmele, creând impresia că soția sa ar fi fost omorâtă de altcineva. Astfel, el a trimis mesaje de pe telefonul femeii, după ce a omorât-o, iar atunci când a ajuns în custodia poliției „nu a trădat nicio emoție.”

„Cred că s-a distanțat complet de realitatea faptului comis. Cred că este foarte trist că a așteptat până când i s-au prezentat toate dovezile, ca să admită că e vinovat. Nu putem ignora faptul că în acest caz au fost implicați doi ofițeri de poliție, dar nu l-am tratat diferit din această cauză. McKie s-a folosit de ceea ce a învățat în calitate de ofițer de poliție ca să își acopere urmele. Este un laș pentru că a refuzat pe parcursul anchetei să își asume responsabilitatea. Cazul este unul traic, pentru că avem trei copii rămași fără mamă, din păcate și fără tată, și asta din cauza acțiunilor sale”, a spus detectivul Aaron Duggan, care a condus ancheta.

Într-un comunicat de presă, familia victimei a reacționat spunând că „s-a făcut dreptate”, dar că „nu există niciun câștigător în acest proces.”

„Viețile noastre nu vor mai fi nicicând la fel. Ne-am pierdut fiica, iar nepoții noștri au rămas fără iubita lor mămică”, au mai precizat cei din famila femeii.

La rândul său, un oficial din poliție a precizat: „Leanne era foarte muncitoare și dădea mereu dovadă de profesionalism. A lucrat în departamentul care se ocupa de agresiuni sexuale și a arătat întotdeauna susținere pentru victimele sale, în momentele în care erau foarte vulnerabile”, a spus Ian Pilling.

Pe parcursul procesului, Darren McKie a negat că și-ar fi omorât soția, dar în cele din urmă și-a recunoscut fapta. El va afla sentința marțea viitoare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO