O femeie în vârstă de 77 de ani din comuna Cândeşti, judeţul Neamţ, şi-a găsit sfârşitul după ce camera în care locuia a fost cuprinsă de un incendiu.

Nenorocirea a fost descoperită de fiica ei când a venit să vadă ce mai face bătrâna. Pompierii spun că jarul căzut din sobă a aprins lucrurile din cameră, iar victima s-a intoxicat cu fum.

Bătrâna locuia singură în satul Vădurele. Fata ei o vizita în fiecare zi. Cand a venit dimineaţă și a simțit fumul, şi-a dat seama că s-a întâmplat o nenorocire.

Femeie: „Ea, bătrână, lua şi medicamente. Are o fată mai încolo care venea la dânsa şi îi dădea mâncare îi facea focul iar pleca. Cred că a sărit vreo scânteie ceva, nu știu cum ce s-a întâmplat”.

Vecinii spun că nu au observat focul mai devreme pentru ca a ars mocnit. Bătrâna nu se putea deplasa şi nu s-a putut salva.

Reporter: Era bolnavă nu se putea deplasa?

Femeie: Nu. Îi punea fata şi o vedea. Avea pat lângă sobă şi îi făcea focul. În fund se scula, dar atât.

Reporter: Nu se putea deplasa?

Femeie: Nu. A vrut să facă focul şi a scăpat chibritul cred. Se ducea fata în fiecare dimineaţă la mama ei.

Vecinii au sunat la 112 şi au cerut ajutor, însă bătrâna nu a mai putut fi salvată.

Irina Popa, ISU Neamţ: „Ajunşi la locul solicitării pompierii au constatat că în interiorul unei camere era o femeie de 77 de ani ce nu prezenta semne vitale. Incendiul s-a produs cel mai probabil din cauza scânteilor sau jarului căzut pe materialele combustibile din sistemele de încălzire”.

Bâtrâna mai are un băiat care a fost şi el anunţat de tragedie.