Anchetă în Dolj după moartea a doi copii și a mătușii lor. Mărturia tatălui micuților

Ultima actualizare: 24-09-2020 17:33

Poliţiştii au început o anchetă pentru ucidere din culpă, în cazul incendiului de apartament din Dolj, în urma căruia doi frățiori și mătușa lor au murit intoxicați cu fum.

 

Copiii aveau doar 3 și 4 ani. Totul a pornit de la un scurtcircuit la o instalaţie electrică, improvizată chiar de tatăl micuților. Investigatorii aşteaptă expertiza medico-legală ca să poată continua cercetările.

 

Safta Dorel Mirel, tatăl copiilor: "Tot aici, toată zona asta ardea şi nu puteam să scot copiii să-i risc, să-i scot ca să ies cu ei arşi din casa de aici. N-am avut timp şi n-am avut cum.”

Alarma s-a dat în localitatea Băileşti când un miros puternic de fum a trezit toţi locatarii blocului. Pentru că nu plătise curentul electric, tatăl celor doi copii s-a gândit se pare să improvizeze o instalaţie şi să ia curent de la vecini, fără să se gândească însă la pericolul la care îşi expune familia. Cablul a făcut scurtcircuit, iar focul a transformat în scrum întreaga locuinţă.

Safta Dorel Mirel, tatăl copiilor: "Am tras un cablu de la un vecin ca să am şi eu lumină la copii şi să am la televizor. Au schimbat în bloc luminile, au schimbat firele, apa, ţevile şi nu am avut bani să bag lumina".

Flăcările au pornit din sufragerie. Pentru că nu mai putea intra în dormitor ca să salveze copiii şi pe mătuşa acestora, bărbatul a fugit după ajutoare. Când s-a întors era însă prea târziu. Mezinul familiei împlinise 3 ani în urmă cu doar două zile. Acum însă, în loc să sărbătorească, tatăl lor se pregăteşte de înmormântare...

Safta Dorel Mirel, tatăl copiilor: "Am apucat de am ieşit doar eu afară, iar când am intrat cu vecini de pe scară şi cu pompierii să salvăm copii nu s-a mai putut, era valvătaia mare şi temperatură mare, au intrat cu tuburi de oxigen cu măşti pe faţă, nu s-a mai putut face nimic"

Tania Vlasceanu, purt.cuv. ISU Dolj:Din cauza intoxicaţiei cu fum au necesitat efectuarea imediat a manevrelor de resucitare. Din nefericire în ciuda eforturilor depuse de echipajele de prim ajutor medicale de urgenţă cele trei persoane nu au supravieţuit.”

Polițiștii au întocmit un dosar penal şi continuă cercetările.

Un alt incendiu a avut loc la Gura Ocniţei, în judeţul Dâmboviţa, o casă bătrâneasca s-a făcut scrum după ce proprietarul a dat foc vegetaţiei uscate, în apropiere şi nu a supravegheat atent zona. Vântul a făcut ca flăcările să se extindă rapid. Până la sosirea militarilor, incendiul a mistuit întreaga locuinţa din paianta, dar şi o anexă. Bunurile nu erau asigurate.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO