Traditia barbara pe care mii de oameni incearca sa o opreasca. Cum tortureaza chinezii cainii inainte de a-i ucide si manca

Ultima actualizare: 25-06-2016 07:24

O traditie chineza veche de peste 400 de ani ar putea sa sfarseasca. Cel putin asta isi doresc activistii pentru protectia animalelor, care cer autoritatilor sa nu mai permita oamenilor sa brutalizeze cainii pe care ii pregatesc drept hrana.

Campaniei s-au alaturat si vedete de la Hollywood, printre care si Pamela Anderson. 

"Sa opriti bataile! Sa opriti arderea lor! Opriti fierberea lor de vii!"

Se petrec scene tulburatoare pe strazile orasului Yulin din China, unde are loc Festivalul carnii de caine. Mii de animale sunt prinse si inchise in custi, apoi sacrificate. Carnea lor este considerata un deliciu in China, iar in perioada festivalului aproximativ 10.000 de caini sunt ucisi.

Cei care militeaza pentru protectia bietelor animale incearca de cativa ani sa interzica organizarea evenimentului. De fapt, cel mai grav, spun ei, este modul in care sunt omorati cainii. Traditia spune ca, daca sunt supusi inainte unui anumit ritual, chinuitor, carnea ar avea un gust mai bun si le-ar aduce prosperitate celor care o consuma.

Impotriva acestor practici lupta si vedete de la Hollywood, printre care si Pamela Anderson sau Matt Damon.

Unii localnicii nu vor sa renunte insa la acest obicei: "Acest festival reprezinta o traditie de ani de zile. Nu o putem schimba pentru simplul fapt ca ei iubesc cainii. Nu-si doresc ca noi sa mancam carnea acestor animale."

Un studiu recent arata ca 64% dintre chinezi sustin ca festivalul - cu o traditie de peste 4 secole - ar trebui inchis, iar aproximativ jumatate dintre cei intervievati considera ca ar trebui interzis comertul cu carne de caine.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO