Tombolă macabră în locul preferat de vacanţa al lui Hitler. Câţi s-au înscris

03-08-2018 08:42


Primăria unui oraș din Germania a organizat o tombolă ca să împartă două sute de locuri de veci. Toate se află în vechiul cimitir, unde, de ani buni, nu mai avea nimeni acces.

280 de localnici s-au înscris şi mulţi s-au bucurat ca nişte copii când au aflat că se numără printre câștigători.

Cimitirul se află la poalele Alpilor Bavarezi, în oraşul Berchtesgaden, locul preferat de vacanţă al lui Adolf Hitler şi o destinaţie populară de concediu în rândul germanilor.

De-a lungul deceniilor, în cimitirul vechi al localităţii, "cererea" a ajuns să depăşească "oferta". Iar în ultimii 40 de ani, niciun loc nu a fost disponibil.

Acum, primăria a luat hotărârea să elibereze două sute de locuri pentru morminte şi pentru depunerea urnelor.

Şi, neştiind cum să le împartă mai bine celor câteva mii de familii din oraş, a decis să organizeze o loterie.

Franz Rasp, primarul din Berchtesgarden: "Fiecare primeşte un bilet pe care stă scris numele lui. Îl introduce personal în urnă. Câştigătorii îşi pot alege un mormânt în ordinea în care au fost extraşi."

280 de localnici s-au înscris. Prin urmare, fiecare participant a pornit cu şanse bunicele. O femeie de 53 de ani a câştigat primul loc.

Localnică: "Am fost prima extrasă. Nu-mi vine să cred. E foarte drăguţ."

Câştigătorii s-au bucurat că şi cum ar fi trebuit să primească sume importante de bani, explicând că nu este deloc sinistru să te bucuri că ai câştigat un loc de veci.

Localnic: "Deşi e o chestiune tristă, noi suntem foarte fericiţi.

Localnic: "Nu e trist. Trebuie să fim realişti."

În oraş mai exista un cimitir, unde un loc de veci costă aproximativ opt sute de euro. Cel vechi este însă mai "popular".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO