O adolescenta de 14 ani din Afganistan a fost ucisa de socrii ei, desi era gravida. Motivul revoltator al "crimei din onoare"

Ultima actualizare: 22-07-2016 07:26
femei afgane

Crimele "din onoare" asupra femeilor si abuzurile la care acesta sunt supuse nu mai contenesc in Orientul Mijlociu. O fetita gravida din Afganistan, de numai 14 ani, a fost torturata si arsa de vie de socrii sai.

Totul a inceput de la incercarea de a aranja o casatorie intre Mohammad, tatal fetei ucise si verisoara ginerelui sau. Cuscrii barbatului au decis sa il "plateasca" astfel pentru executarea unor lucrari de constructie realizate de Mohammad, cu toate ca in teorie aceasta practica de vindere a femeilor este interzisa prin lege in Afganistan, potrivit The Sun.

Intelegerea a cazut insa atunci cand cuscrii au gasit un alt barbat care s-a oferit sa plateasca o suma de bani mai mare decat datoria pe care o aveau fata de Mohammad, pentru mana fetei in cauza. Cu toate acestea, barbatul a decis sa fuga cu fata care ii fusese promisa.

Prinsa la mijloc si fara nicio vina, Zarha Azam, fiica lui Mohammad a fost torturata si ucisa cu bestialitate chiar de socrii sai, pentru a se razbuna pe tatal ei.

Acum, Mohammad cauta in zadar dreptatea in justitie. El alaturi de alti 50 de oameni, membri ai familiei si reprezentanti ai unor ONG-uri pentru sustinerea drepturilor femeilor a organizat luni un mars de protest in Kabul. In Orientul Mijlociu, anual peste 200 de femei sunt ucise de familiile lor din "onoare", iar altele sunt batute cu pietre, violate, arse si supuse la chinuri oribile.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO