Tara in care aproape toate femeile isi fac operatii estetice. Motivul pentru care apeleaza la bisturiu inca din adolescenta

Ultima actualizare: 02-10-2015 07:16
operatii estetice

In 2014, Coreea de Sud s-a plasat pe locul patru in lume ca numar de operatii estetice efectuate, desi are o populatie de doua ori mai mica decat orice alta natiune din top 5.

Procedurile chirurgicale sunt atat de comune aici inca e o noutate atunci cand dai de o persoana care nu are nicio operatie la activ.

Coreea de Sud este tara cu cea mai mare rata din lume pe cap de locuitor de chirurgie plastica din lume. “Este o cultura in care barbatii sunt judecati dupa puterea lor financiara, iar femeile dupa frumusete.”

Fotografa coreeana Ji Yeo, care a documentat acest fenomen intr-o colectie de imagini cutremuratoare, sustine ca si ea a fost pe punctul de a apela la bisturiu, ca “orice adolescenta tipica”:

“Am vrut sa-mi refac intreaga fata, sa-mi fac lipsuctie in tot corpul, tot ce se putea. Voiam sa-mi schimb look-ul cu totul.”

Din fericire, tanara a decis sa nu-si duca planul la bun sfarsit. Cu toate acestea, operatiile estetice au devenit atat de raspandite incat sunt considerate un rit de trecere intre copilarie si maturitate.

Ea a vrut sa surprinda acest fenomen printr-o serie de fotografii suprinse in camera de recuperare, unde femeile inca sunt infasurate in bangaje. Intrebata de Refinery29.com daca este de parere ca modelele fotografiate de ea se vor intoarce pentru alte operatii, Ji Yeo a raspuns fara ezitare: 100%.

Foto: Jiyeo.com
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO