Tanarul care s-a electrocutat pe "Pasarela mortii" din Herastrau are sanse minime de supravietuire. Cum s-a petrecut tragedia

Ultima actualizare: 11-03-2017 07:15
pasarela Herastrau

Adolescentul care a suferit arsuri pe 90 la suta din suprafata corpului dupa ce s-a urcat pe o pasarela CFR din Parcul Herastrau din Capitala este in continuare in stare grava la spital. Baiatul este tinut in viata de aparate.

Totul s-a petrecut dupa ce tanarul a vrut sa-si faca un selfie si, cel mai probabil, a provocat un arc electric. Episoade similare s-au mai petrecut in acel loc dar, din nefericire, nimeni nu a invatat din aceste tragedii.

Imediat dupa ore, adolescentul s-a oprit in Parcul Herastrau in apropierea caii ferate. Martorii spun ca il insotea un prieten. Dintr-un teribilism inexplicabil, s-a urcat pe pasarela CFR. "Am inteles ca s-a urcat sa faca un selfie, o poza”, spune un martor.

Tanarul a vrut ca selfie-ul sa fie cat mai reusit, asa ca s-a urcat pe un parapet de protectie, dar acolo a avut loc un arc electric si a cazut de la o inaltime de mai bine de 10 metri. Oamenii care au vazut scena au sunat la 112, iar un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutorul. Tanarul a fost transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala cu arsuri pe 90 la suta din suprafata corpului.

Raluca Alexandru, purtator de cuvant Spitalul Grigore Alexandrescu: "E foarte grav, sunt zone carbonizate, sunt sanse minime de supravietuire."

Din pacate, tinerii n-au invatat nimic din intamplarile similare petrecute in anii trecuti, cand si altii si-au riscat vietile in acelasi fel, pentru o fotografie. In luna mai 2015, tot din dorinta unui selfie neobisnuit, doi tineri au ajuns in stare grava la urgenta dupa ce s-au electrocutat, fix in acelasi loc.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB), a avut prevazuti in buget inca din 2015 banii necesari studiului de fezabilitate pentru construirea unei pasarele pietonale peste lacul Herastrau, insa Ministerul Transporturilor nu si-a dat avizul, anunta reprezentantii municipalitatii, in contextul accidentelor petrecute in zona caii ferate Bucuresti-Constanta, pe unde trec pietonii si biciclistii pentru a ajunge de pe un mal pe celalalt al lacului Herastrau.

Pentru ca nu exista un pod sau o pasarela peste lacul Herastrau, trecerea pietonilor si biciclistilor de pe un mal pe celalalt al lacului, respectiv intre cele doua zone ale parcului impartite de lac, se face pe langa calea ferata Bucuresti-Constanta, spun reprezentantii primariei. Ei arata ca cetatenii au facut nenumarate reclamatii si au semnalat pericolul traversarii caii ferate in zona respectiva si accesul dificil pe podul de cale ferata.

Astfel ca, din 2015, Primaria Capitalei, prin ALPAB, a alocat fonduri pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru construirea unei pasarele pietonale peste lacul Herastrau si a solicitat Ministerului Transporturilor avizul de principiu, precizeaza reprezentantii municipalitatii. "Atat in 2015, cat si in anul 2016, Ministerul Transporturilor a refuzat propunerea municipalitatii, argumentand ca solutia propusa nu se incadreaza in regulile privind amplasarea si autorizarea constructiilor in zona de protectie a caii ferate”, arata Primaria Capitalei.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO