Tânără strangulată și injectată cu dezinfectant. Cum a reușit criminalul să-i ascundă cadavrul 5 luni

Ultima actualizare: 17-10-2019 11:56
Esmeralda Gonzalez, tânăra ucisă
Facebook/Find Esmeralda Gonzalez

Corpul unei tinere de 24 de ani, model, a fost găsit într-un sicriu umplut cu beton și aruncat în deșertul Nevada, la cinci luni după ce a fost dată dispărută de familie.

Esmeralda Gonzalez, care avea peste 300.000 de urmăritori pe Instagram și lucra ca model și animatoare, a fost dată dispărută pe 31 mai 2019, ea fiind văzută ultima dată de vecini, în momentul în care încerca să intre într-o casă ce nu era a ei, la o distanță de aproximativ 300 de metri de locuința ei din Las Vegas.

Mai multe imagini cu tânăra ucisă în galeria foto

Potrivit presei, vecinii au declarat că fata părea dezorientată.

Fratele acesteia i-a anunțat dispariția, pe 31 mai, după ce nu-și mai văzuse sora o săptămână, declarând că i-a găsit casa răvășită.

Poliția a anunțat, miercuri, că vecinul tinerei, Christopher Prestipino, 45 de ani, a fost arestat sub acuzația de crimă și răpire.

Anchetatorii cred că tânăra de 24 de ani a ajuns în casa lui Prestipino, situată la 150 de metri de casa esmeraldei, fără a cunoaște exact cum s-a întâmplat asta, și că acesta a drogat-o cu metamfetamină.

Potrivit actelor depuse la tribunal, Esmeralda, care ar fi avut probleme mentale, a fost ținută captivă de Prestipino o perioadă lungă de timp înainte de a fi ucisă, scrie Las Vegas Review Journal.

Bărbatul ar fi drogat-o și legat-o de pat, dar la un moment dat i-a dat drumul. Tânăra l-ar fi lovit atunci pe agresorul ei, iar acesta a strangulat-o. Bărbatul a crezut că a ucis-o, însă aceasta s-ar fi trezit ulterior. Tânăra a murit după ce i s-a injectat cloramină, o substanță folosită pentru a curăța piscina.

Anchetatorii susțin că Prestipino a încercat, apoi, din răsputeri, să scape de cadavru. Potrivit documentelor aflate la dosar, la începutul lunii iunie, Prestipino a chemat un prieten, pentru că avea nevoie să mute o cutie de lemn plină cu beton într-un camion închiriat.

“Chris se comporta foarte ciudat și a dat radioul la maxim, deoarece credea că FBI-ul îl ascultă“, ar fi declarat un martor.

Cei doi ar fi încercat ore în șir să urce cutia în camion, însă fără succes.

“Chris și-a luat concediu o săptămână ca să rezolve problema și a declarat că va suna pe cineva de la New York, care să-l ajute să curețe totul”, se mai arată în documentele citate.
the document states.

Un camion al unei firme de transport marfă a fost găsit abandonat în deșertul Nevada, unde a fost descoperită și cutia în care se afla corpul tinerei, acoperit de beton.

În acest caz, poliția a mai făcut o arestare, în persoana iubitei lui Prestipino, Lisa Mort, de 31 de ani, acuzată de complicitate și tăinuire.

Potrivit www.reviewjournal.com, anchetatorii au identificat un alt suspect în acest caz, Cassandra Bascones, cunoscută sub mai multe nume. Se pare că aceasta ar fi participat la crimă, însă ea nu a fost încă arestată de autorități.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO